U potrazi za idealnom ljepotom

Bila je punopravna žena, mogla je čuti iz daljine, imala je 33 godine i imala je 20 kilograma nad težinom kad je odlučila staviti želudačni balon kako bi smršala. Umro je pet dana kasnije zbog liječničke pogreške. Ostavili su sedmogodišnji brak, studenti koji i dalje vjeruju da je njezina odsutnost samo još jedan ulog prijatelja učitelja? i majka koja obilazi prazne sobe kuće tražeći kćerin glas.

Vjerujte mi, ovo je prava priča koja se dogodila prije nekoliko tjedana i sigurno neće biti prva ili posljednja. Samo uključite televiziju ili pretražite internet kako biste pronašli živote koji su se izgubili u traženom pozivu?idealna ljepota?.


Poanta je u tome što nikad niste toliko tražili ljepotu. Moramo imati ravnu kosu pa na tržištu pronalazimo sve one četkice: progresivne, pametne, marokanske itd., Ali istodobno moramo imati vrećicu za bebe u vrećici kako bi vrhovi bili "lagani uvojci".

Nedavno je u TV emisiji gledalo koliko formaldehida se stavlja u proizvode za ravnanje kose, a rezultati su bili zastrašujući. Za one koji ne znaju, formaldehid je kancerogen. Neću ni govoriti o estetskim aparatima, masažama, lijekovima i operacijama.

Pa zašto kupujemo ideju da smo nesavršeni ljudi? Ne možemo poreći da mediji potiču našu potrošačku stranu napadajući našu slabiju stranu, samopoštovanje.


Koliko se brakova završi jer se žena uspoređuje s glumicama sapunice i automatski će se njezino samopoštovanje zaustaviti na podu, ne osjećajući se ugodno za izlaske, putovanja, seksanje itd.

Tko nikada nije čuo izraze poput:? Kad smršim, učinit ću takvo što? ili "ako bih stavio silikon dobio bih dečka". Moramo shvatiti da tražiti savršenstvo znači odustati od života.

Ne kažem da se ne bismo trebali brinuti za sebe. Ono što je potrebno jest uspostaviti ravnotežu i biti sretan s onim što imamo, a ne žaliti za onim što nikad nećemo imati.

VRANAC - BUDI MI SRETNA (OFFICIAL VIDEO) (Siječanj 2022)


  • tijelo
  • 1,230