Lažna dijetalna hrana

Prvi stav onih u shemi je sastavljanje popisa s namirnicama koje se mogu bez brige konzumirati ili ne smiju konzumirati. Napokon, odabir onoga što vam stoji na tanjuru osnovno je pravilo kako se pravilno jede i ne zarađuje se višak kilograma. Ali postoje namirnice za koje se čini da korisno djeluju na dijetu, ali zapravo čine veliku štetu kada je u pitanju kontrola hrane.

Žitarice s zrnima i takozvani kremasti krekeri, primjerice, treba jesti umjereno i pažljivo. Prema nutricionistici Gabrieli Marcelino, potrebno je procijeniti uglavnom hranjive vrijednosti svakog proizvoda. "U nekim je markama sadržaj natrija i masti višak", objašnjava on.

Za one koji vjeruju da se bijeli sirevi mogu konzumirati bez brige, pazite: neke marke znatno razlikuju vrijednosti masti i kalorija, što u konačnici mijenja kalorijske vrijednosti prehrane. Zbog toga se preporučuje odlučiti se za lagane verzije.


Drugi važan čimbenik je i pažljivo promatranje naljepnica svake hrane. Kupnja uz obećanje da se neće udebljati može biti kobno za neravnotežu prehrane. Ništa ne može biti čitanje i usporedba prehrambenih sastojaka koji se nalaze na poleđini svakog proizvoda.

U slučaju pića, udvostručite njegu bezalkoholnih pića "nula". Ovisno o marki, sadrži višak natrija, šteti krvnom tlaku i odgovoran je za poznate otekline u tijelu.

Uložite u prirodne sokove bez dodavanja šećera. Na primjer, neko voće poput jagode, ananasa i lubenice već je prirodno slatko.


Gabriela navodi neke naizgled zdrave i težinske stavove koji su zapravo štetni za zdravlje i ugrožavaju prehranu. Pogledajte:

Preskoči doručak: Većina ljudi vjeruje da je preskakanje prvog obroka u danu učinkovit način za mršavljenje. Ali budite svjesni da bez njega nedostaje bjelančevina i ugljikohidrata koje su vašem tijelu potrebne za održavanje svakodnevnog zdravlja.

Zaustavite ručak ili večeru: Vaše tijelo treba hranjive tvari, vlakna i vitamine koje samo u uravnoteženoj prehrani i vođenju nutricioniste možete dobiti potrebne komponente za zdravlje. Dakle, bez preskakanja obroka.

Slijedite "hir dijeta": Je li mjesečeva prehrana, dijeta bodova ili druge orijentirane na uklanjanje određenih vrsta hrane potpuno štetne za tijelo i ništa ne pridonosi smanjenju tjelesne težine. Stoga se preporučuje posjetiti nutricionista koji će voditi najbolji izbornik za vašu tjelesnu vrstu i razgovarati o tome koju hranu biste trebali ili ne trebate jesti svakodnevno.

Brzi lažni hljeb priprema 5minuta/Emiramis kuhinja (Siječanj 2022)


  • Hrana, dijeta, mršavljenje
  • 1,230