Sve o transplantaciji kose

/ p> O transplantacija kose To je dugotrajno obilježje koje koriste samo muškarci, ali u posljednje vrijeme i žene se pridržavaju ove metode za oporavak kose. Indikacije za ovaj postupak su za pacijente različitog stupnja od ćelavost i za poboljšanje estetike ožiljaka na vlasištu.

implantat za kosu je kirurška tehnika u kojoj mali cijepci vlasišta s pramenovima ili malim skupinama od dva do tri pramena područja s više dlačica uklanjaju se i implantiraju u dijelove glave s malo ili bez dlake. Područje od kojeg se uzimaju žice za implantat naziva se područje donora i obično je strana ili stražnji dio glave.


Ovaj postupak može biti popraćen kliničkim liječenjem kako bi se smanjio i u nekim slučajevima kontrolirao gubitak kose. Prastare tehnike tehnike implantat za kosu koristili su široke pojaseve vlasišta i mogli su ih lakše uočiti. Danas kirurzi koriste mini grafte i mikroplastike jer implantiranim žicama daju prirodniji izgled.

Mini cijepci i mikrografti imaju općenito dvije do četiri niti, a probušeni (zaobljeni) transplantati imaju 10 do 15 niti. Ti se presadci implantiraju u više sesija, s razmakom od nekoliko mjeseci, tako da dolazi do potpunog oporavka između svake sesije. Smatra se da je krajnji rezultat transplantacija kose viđen samo dvije godine nakon početka liječenja.

Tipično se u svakoj sesiji cijepi od 150 do 300 žica, ali postoje kirurzi koji nude seanse gdje se postavljaju oko tri tisuće žica. Liječnici koji se protive mega sesijama tvrde da, budući da su žice postavljene preblizu zajedno, imaju manje preživljavanja.

Odlučujući učiniti transplantacija koseVažno je potražiti savjet liječnika kako biste saznali trebate li implantat zaista i koji je tip prikladan za vaše potrebe.

PRP tretman transplantacija kose AHT (Listopad 2020)


  • kosa
  • 1,230