Top 5 svadbenih plesova na YouTubeu

Kada planirate vjenčanje uz domjenak, jedna od točaka koja uvijek izaziva mnoge sumnje i strahove je ples mladenke. Prvi ples para kao supruga i supruga izuzetan je trenutak i u njega treba uživati ​​s radošću i pouzdanjem.

Mnogi parovi imaju posebnu pjesmu i obično je ta pjesma ona koja se pleše. Kad mladoženja nemaju pjesmu zajedničkog ukusa koja se odnosi na njihov odnos, trebali bi potražiti nešto što odražava osjećaje koje dijele.

Groom glazba za ples ne mora nužno biti romantična, mora simbolizirati snagu spora para, što može biti romansa, ali i druženje ili obostrana zabava.


Svadbeni ples mora se planirati od početka priprema. Kad planiranje vjenčanja od početka predviđa ples, vrijeme je dovoljno da par vježba samostalno ili uz pomoć učitelja prijavom na plesne časove.

Zajedničko vežbanje ili učenje plesa s učiteljem dodaje eleganciju ovom trenutku na poseban dan jer sprječava par da onemogući i sramoti sebe i svoje goste plešući nespretno i samo kako bi ispunili tradiciju.

Stil plesa koji će se izvesti ne ovisi samo o odabranoj pjesmi, jer su moguće prilagodbe, već i o vremenu koliko je čovjek spreman vježbati. Neki su stilovi lakši od drugih, pa bi par trebao potražiti stil koji zadovoljava potrebe i eliminira mogućnost stresa i frustracije.


Najtradicionalniji stil plesa na vjenčanjima je valcer, ali to je prilično formalno i ne odgovara nijednoj glazbi. Tango je još jedan klasik, koji također ima ograničenja u tempu koji se povezuje. Foxtrote, jedan od najčešće izvedenih stilova, ima jednostavno učenje i dobro funkcionira s ljubavnim pjesmama i baladama. Živahni parovi često pribjegavaju ležernijim i ležernijim opcijama, poput plesnih balova i ljuljanja, koje je lako naučiti u kratkom vremenu.

Savjeti za uspjeh u svadbenom plesu

  • Iskoristite priliku zajedno plesati kao par u klubovima, salonima ili čak u dnevnoj sobi;
  • Ako vam se čini zanimljivim, započnite s partnerskim plesnim satovima samo kako biste dobili ideju o zajedničkom kretanju na plesnom podiju;
  • Otprilike dva ili tri mjeseca prije vjenčanja razmislite o upisu na privatne časove. Lekcije pojedinačne omogućavaju odabir pjesme i koreografije uz pomoć profesionalaca, koji nekoliko tjedana prije vašeg vjenčanja mogu biti sjajan saveznik koji pomaže u poboljšanju pokreta;
  • Napravite koreografiju i odabir koraka prema vrsti odjeće koju nosite tako da ne bude nezgoda. Ako nemate praksu, izbjegavajte složene pokrete;
  • Ograničite vrijeme plesa na oko 2 minute kako biste spriječili da se gosti osjećaju dosadno;
  • Neka prvi ples para postane iznenađenje. Pokušajte ne komentirati blogove ili poručivati ​​gostima;
  • Obavijestite ceremonijaliste o plesu kako bi mogla organizirati prostor i prostor za goste;
  • Ako sada nešto pođe po zlu, improvizirajte i opustite se.

Prema koreografu vjenčanja Gil Rangelu, mnogi parovi koriste trenutak plesa u svojoj zabavi kako bi se zabavili, uzevši inspiraciju iz filmova. "Filmska koreografija je u porastu. Ispitujem prosječno pet parova prljavih plesa mjesečno i druge filmske koreografije poput Por a Cabeza, ženskog parfema Tango ?.

Evo 5 svadbenih plesova različitih stilova koji vas mogu potaknuti na stvaranje vašeg:

Bez obzira na izbor glazbe i stila plesa ili hoćete li imati pomoć profesionalaca ili ne, važno je da se par osjeća zajedno. Snalažljivost i originalnost ključni su za impresioniranje prijatelja i obitelji i stvaranje plesa nezaboravnim za sve duge godine.

SAMO 5: Smesna Kompilacija Klipova Sa Vencanja (Travanj 2022)


  • Vjenčanje, planiranje
  • 1,230