Savjeti za pravilno hranjenje djeteta

Rješenje za to nije uvijek uključivanje zelene hrane u dječje obroke rehabilitacija hrane a time i bolja kvaliteta života.

Potraga za zdravijim i uravnoteženijim jelima dovodi majke do drastično rezanja hrane na koju su mališani već navikli jesti, što se u praksi ne smatra ispravnim načinom.


Ali kako znati ako hranjenje djece je li tocno ispravno? Le Baragosse nudi nekoliko savjeta i nekih tema koje bi roditelji trebali redovito promatrati u svakodnevnom životu. Zapiši to:

Smrznuta pića

Iako potpuno praktična, boksirana pića sadrže veliku količinu šećera, čimbenika koji uvelike pridonosi djeci s viškom kilograma. Zbog toga je poželjno da djeca piju sokove od prirodnog voća. Ne zaslađivanje pića je također ključno za izbjegavanje pretilosti.

Začinjena hrana

Roditelji su čuti da hranjenje dojenčadi ili starije djece treba manje začina. Ali budite svjesni da su takvi stanovi liječnici potpuno krivi. To je zato što djeca trebaju naučiti da vole zelenu hranu i da izoštre okus, ta hrana bi trebala biti vrlo ukusna i atraktivna. Stoga uložite u domaće začine i ne pretjerujte s količinom soli.


povrće

Smatrani negativcem među djecom, zelena hrana je ključna u prehrani vašeg mališana. To je zato što imaju potrebnu količinu vitamina za rast i razvoj djece.

Da biste ih uključili u prehranu svoje djece, odlučite ih miješati u omletima, rezancima ili čak na jelu poput tradicionalne riže i graha.

Atraktivna jela

Znanstveno je dokazano da je pravljenje ukusnih jela vrlo učinkovit način za privlačenje pažnje mališana. Zato ga pokušajte natjerati da se igra s hranom, tj. Napravite crteže koji nalikuju njegovom licu, na primjer.


Za to kupite one šalice koje pomažu u oblikovanju različitih dizajna ili kreativnih oblika, poput srca, riba, kuglica, među ostalim.

bomboni

Nije pogrešno, primjerice, dopustiti da djeca jedu čokolade, čips ili gumu. Pogrešna stvar je učiniti ih prejedanjem u svako doba obroka. Stoga odredite pravila i dajte im do znanja da te namirnice treba jesti odgovorno.

voće

Uključivanje svih vrsta voća u svakodnevnu prehranu mališana temeljno je za kvalitetu života djece. Zato pokušajte narezati na kockice, a mališani jedu barem dva puta dnevno.

Pridružite se obrocima

Već rečeno najstarije: djeca su ogledala roditelja. Stoga je važno da sudjelujete i jedete istu hranu za koju tražite djecu da je hrani.

Pravilan položaj pri hranjenju i podrigivanju djeteta (Siječanj 2022)


  • Djeca i tinejdžeri
  • 1,230