Je li moguće biti sretan sam?

Većina poruka e-pošte koje dobivam od žena koje ne mogu dobiti preko kraja veze i vide biti sam kao gubitničku bitku.

To je dio naše kulture da žene budu uspješne samo ako imaju partnera, djecu itd., Bez obzira na to jesu li sretan sam, ako ima fakultet, diplomski fakultet, dobar posao, sjajnu obitelj i super prijatelje, ništa od toga nema vrijednost ako nema nikoga sa svoje strane.


U dječjim crtežima, filmovima i sapunicama sve završava brakom, djeca i poznati "bili su sretni zauvijek". Čak i Vinicius de Moraes u svojoj pjesmi Wave kaže da je "nemoguće biti sam". A tko nikada nije čuo takve izraze kao što su: "Tražim poklopac svog tava?" ili "pola moje naranče".

Stvaramo lažnu ideju da smo nepotpuna bića i tako ćemo provesti cijeli život pokušavajući pronaći tu drugu polovicu. Sa kraj veze (izgubili smo) i opet su 'nepotpuni', kao da sam bili invalidnost koja izaziva sram i zato je uobičajeno izbjegavati obiteljske zabave koje se boje? tetka, tračevi? pitajte svog dečka, sramite se prijatelja, susjeda, pa čak i psa zbog kojeg to lice vas sažaljeva. Sakrivamo se, krivicemo sebe i patimo, mnogo patimo.

Često bol nije zbog osobe koju izgubimo, već zbog usamljenost što je uzrokovalo. Poanta je u tome da ako ne budemo imali samo sreću nećemo je moći slijediti, jer strah od usamljenosti Toliko je sjajno da zagušujemo vezu koja bi mogla djelovati (ljubomora) ili u najgorem slučaju prihvatiti bilo kakvu vezu (nasilje).


Ne kažem da bismo trebali biti sami, ali da naša sreća ne može ovisiti jedni o drugima, tako da trebamo imati emocionalnu neovisnost, koja dolazi s boljim samopoštovanjem. Imate popodne od posla? Zašto ne biste uživali u praznom kinu ili sjeli u kafić i uživali u životu, umjesto da odlazite kući jer nemate društvo.

Ako ste sam izborom ili šansom sudbine uživajte u ovom trenutku da spoznate, uživate i volite sebe, jer se nitko neće bolje brinuti za vas od vas.

Budi sretna!

Je li moguće biti nezadovoljan i sretan? (Siječanj 2022)


  • odnosa
  • 1,230