5 uobičajenih strahova u trudnoći

Trudnoća je vrlo poseban trenutak u ženskom životu, ali i period pun neizvjesnosti. Mnogo loših stvari prolazi kroz misli trudnica, posebno prvo putovanje. Problemi s porodom, zdravlju i komplikacije bebe nalaze se na popisu najčešćih problema.

Znajte 5 uobičajenih strahova u trudnoći i shvatite zašto ne morate toliko brinuti.


1? Spontani pobačaj

Većina pobačaja se dogodi u prvom tromjesečju trudnoće, ali većina trudnoća traje bez komplikacija dok se dijete ne rodi.

Koliko god to iskustvo moglo biti traumatično, nema razloga da majka krivi sebe za ono što se dogodilo jer to nema nikakve veze s majčinim ponašanjem. Iako uzroci spontanog pobačaja medicina još nisu u potpunosti razumjeli, vjerojatno je trudnoća prirodno prekinuta kada zametak ima malformacije koje onemogućavaju njegovo preživljavanje.

Imajte na umu da slijeđenje medicinskih smjernica i prenatalne skrbi pravilno osigurava kontrolu zdravlja majke i djeteta i može pomoći u smanjenju rizika od pobačaja ili drugih komplikacija.


2? Povrijedite dijete tijekom seksa

Završite od ideje da penetracija može nauditi fetusu, to se ne događa. U slučajevima previjanja placente, rane dilatacije ili rizika od preranog rođenja, akušer može zabraniti spolni odnos tijekom trudnoće. Osim ovih ograničenja, seks tijekom trudnoće je uobičajen, zdrav i ne predstavlja opasnost za bebu.

3? Trudna bol

Ovo je možda najveći duh koji i dalje proganja buduće mame. Ali toliko je strah od porođajne boli razumljiv. Priče koje majke, tetke i djedovi pričaju o temi opisuju nevolje zbog poroda.

Unatoč tradiciji patnje kod poroda, trenutna je stvarnost drugačija, jer je trudnica od dolaska na rođenje dobila podršku liječnika i medicinskih sestara. Na prve znakove porođaja može se osloniti na lijekove protiv bolova ili opuštanja kako bi se ublažila početna kontrakcija. Kada dilatacija dosegne oko 6 centimetara, tj. Kada je žena spremna za porođaj, prima anesteziju i više ne osjeća bol.


4 Što ako nešto pođe po zlu tijekom porođaja?

Nakon bolova, druga velika briga trudnica koje se pripremaju za normalno rođenje odnosi se na komplikacije i nepredviđene događaje koji ugrožavaju život majke ili djeteta, što zahtijeva intervenciju liječnika.

Čak i ako je trudnoća tekla bez problema, na primjer, u slučaju fetalne nevolje, lošeg položaja djeteta u rodnom kanalu i problema s placentom, može li biti potrebno izvršiti carski rez ili koristiti pincetu? kirurški instrument koji se koristi za uklanjanje djeteta iz porođajnog kanala u hitnim slučajevima.

Važno je vjerovati akušeru kojeg ste odlučili isporučiti, to će sigurno ukazati na najsigurniju mogućnost za majku i dijete u ovakvom trenutku. Sjećajući se da se pinceta koristi samo za pomoć bebi kada je glava već na vidiku i da se danas carski rez smatra sigurnom operacijom.

5? anestezija

Strah od dječje anestezije povezan je s vremenom u kojem je jedina korištena spinalna anestezija. Ubrizgana vrlo gustom iglom, ova vrsta anestezije olakšala je istjecanje tekućine koja okupa živčani sustav, uzrokujući jake glavobolje.

Danas se spinalna anestezija koristi samo kad je to potrebno u posljednjim trenucima normalnog rođenja. Liječnici preferiraju epiduralnu anesteziju, koja ne probija membranu koja okružuje leđnu moždinu i nudi rizike ili posljedice majci ili djetetu.

6 Nakon poroda, tijelo se ne vraća u normalu

Da se tijelo mijenja nakon trudnoće ne može se poreći, ali ta promjena nije nužno i na gore. Glavni savjet je staviti dovoljno dovoljno težine i vježbati tijekom devet mjeseci. Ali nema nikakve koristi u žurbi, jer proces vraćanja u formu nakon trudnoće može trajati od šest mjeseci do godine.

Suprotno uvriježenom mišljenju, grudi mogu izgledati još bolje zbog dojenja, a nakupljena masnoća u trbuhu obično se smanjuje s vremenom.

Drugi čest strah je da ćete nakon normalnog rođenja imati široku vaginu. Međutim, stručnjaci kažu da regija ima mišiće koji daju dovoljno elastičnosti da se vrate u normalne mjesece nakon poroda.

PRVI KORAK - EPIDURALNA ANESTEZIJA (Svibanj 2022)


  • trudnoća
  • 1,230