Mineralni šminka za osjetljivu kožu

Mineralna šminka sadrži u svojoj formuli vrlo sitne pudere mineralnog porijekla kao što su: titanov dioksid, bizmut oksiklorid, sljubka, željezo i cinkov oksid, između ostalog.

mineralna šminka Već se koristi u SAD-u i Europi, a sada zemlje poput Brazila donose ovu novost u proizvode koji su do tada koristili dijamant i zlatnu prašinu u svojim sastavima.


Napravljeno ekstrahiranjem najčišćih i najboljih prašaka mineralnog porijekla, bez konzervansa, aroma i teških pigmenata, Mineralna šminka je prirodno hipoalergena a može se primijeniti na osjetljivu i masnu kožu. Čistoća minerala nudi veći afinitet koži Ph, što daje veliku pokrivenost i prirodan finiš.

Razlika između mineralne i konvencionalne šminke u osnovi je pokrivenost koja se nudi. Vrijedno je zapamtiti da u mineralnoj šminci ne možete postići jednako ujednačenost ili bolji odziv u pigmentu kao konvencionalni, tako da su kronični tamni krugovi, mrlje ili tragovi bolje prikriti maskom s uobičajenom šminkom. Jedno nije bolje od drugog, razlika je samo u sastavu.

Primjena mineralne šminke trebala bi biti pažljivija, jer u osnovi svi proizvodi imaju svoj oblik labavog pudera, koji može nositi ili ostaviti višak. Oni koji odaberu ovu vrstu šminke trebali bi uložiti u dobre četkice koje olakšavaju nanošenje i daju laganu i prirodnu pokrivenost.


Mineralnu šminku treba nanositi na lice u kružnim pokretima iznutra prema van. Na vrat i vrat također se nanosi puder za kontrolu svjetline i ujednačenost tona.

Ova vrsta šminke nije baš pogodna za zrelu kožu, jer ne sadrži kremu za zaštitu od sunca, a prezentacija joj je gotovo u prahu, koja može nositi i istaknuti crte izraza. Stoga, radije preferirajte tekući poklopac jer je što lakši i tanki. Za kontrolu svjetline, možete odabrati puder za lice (sada da, mineral je naveden) koji se treba nanositi samo u zoni T (čelo, nos i brada) i ne zaboravite dodirivati ​​proizvod kad god je to potrebno primjerice kada koža postane masna, tijekom vrućih bljeskova ili čak za kontrolu svjetline.

Imajte na umu da je prije pripreme važna priprema kože: čišćenje, toniranje i vlaženje kože svakodnevno donosi koristi i djeluje protiv starenja.

Testirala sam makeup za AKNE i OSJETLJIVU kožu/talk-through + recenzija ~ Koko (Siječanj 2022)


  • Šminkajte
  • 1,230