Maska za suhu kožu

Zimi kombinacija hladnog vjetra i vruće kupke napušta stazu suha koža, I samo se vrijeme zagrijava za ponoviti još jednu grešku, previše sunčanja.

Pored ovih klimatskih čimbenika, prirodni proces starenja, neke bolesti i kontakt s kemikalijama, poput sapuna i deterdženta, uklanjaju masnoću kože i favoriziraju kožu. dehidracija kože.


Kad koža izgubi prirodnu vlagu, izgleda neprozirno, hrapavo, lako se ljušti i sklonija je iritacijama. Da ne spominjem to dehidrirana koža Također gubi elastičnost i prirodnu zaštitu.

u sprečavaju suhoću kože Važno je piti puno vode, kupati se u toploj vodi, izbjegavati proizvode koji sadrže alkohol u vašoj formuli i koristiti ovlaživače prikladne za vaš tip kože na područjima koja pokazuju znakove suhoće.

Uz ove mjere opreza, dobar je savjet koristiti maska ​​za suhu kožu Napravljeni od prirodnih sastojaka koje je lako pronaći. Neke od njih možda već imate u kućnom hladnjaku.

Domaća maska ​​za suhu kožu

? 1 jedna banana
? 1 žličica mlijeka
? 1 žličica meda
? 1 žličica zobene kaše

Dobro izmrvite bananu vilicom. Zatim dodajte med, mlijeko i brašno. Dobro promiješajte i nanesite na čistu kožu. Ostavite stajati oko 30 minuta i uklonite hladnom vodom. Ponovno nanesite masku svaka dva dana za dobre rezultate. Recept traje tri dana u frižideru.

Maska za suvu i osetljivu kozu lica (Siječanj 2022)


  • koža
  • 1,230