Hladna juha za ljeto

U vrućim danima želja za konzumiranjem lakših i svježijih namirnica je velika. U ovom trenutku prirodno je klađenje na osvježavajuće obroke poput salata, sendviča ili mršavijeg mesa. Ali što je sa hladnom juhom, jeste li je probali?

Ova je verzija slična zimskoj juhi, koja uzima iste sastojke, osim što za pripremu nije potrebna štednjak. Hladna juha se može dodati vašem ljetnom jelovniku kao alternativa zdravom jelu koje pomaže u borbi protiv toga? Težina? u želucu odmah nakon jela.


Iako se čini prilično čudnim prijedlogom, hladna juha je ukusna i može se napraviti u različitim verzijama i okusima. Osim toga, ima nižu kalorijsku vrijednost, manje je gusta i može tiho zamijeniti tanjur salate, što je super za one koji imaju poteškoća s jedenjem sirove hrane.

Konzumiranje hladnog juha na početku obroka je sjajno jer daje tijelu osjećaj sitosti, što vam pomaže da jedete manje glavnog jela. Za pripremu ukusne i ukusne hladne juhe želim slijediti nekoliko savjeta.

Savjeti za pripremu hladne juhe

Potrebna je neka pažnja kako bi se održala kvaliteta jela i da se ne pretjeruje s kalorijama. Izbjegavajte višak soli prilikom pripreme recepta za hladnu juhu kako ne biste uzrokovali oticanje tijela. Pokušajte koristiti malo povrća poput kupusa, cvjetače i brokule kako biste izbjegli nelagodu u plinu. Suplemente poput maslinovog ulja, maslaca i kiselog vrhnja treba izbjegavati ili dodavati umjereno, jer su vrlo kalorični. Zamijenite tost da vam je juha hrskava i ukusnija.


Tijekom ili nakon kušanja hladne juhe, bilo da se radi o ručku ili večeri, dozvoljeno je konzumirati lakši obrok koji sadrži ribu, piletinu ili čak omlet kako bi se osigurala potrošnja kalorija, proteina i ugljikohidrata.

Da bi juha bila konzistentnija i šarenija, sastojke morate pomiješati u blenderu, popapriti i tek onda okusiti. Neke namirnice poput mrkve i repe moraju se kuhati prije nego što se priprema juha. Samo kuhajte, ostavite da se ohladi pa dodajte u juhu.

Možete pripremiti različite recepte za hladnu juhu za ljeto, samo znajući kako napraviti mješavine povrća koje jelo čine ukusnijim. Na primjer: juha od rajčice s bosiljkom i bivolskim sirom, bundeva s rikotom, mrkva s repe, avokado s nasjeckanim orasima, krastavcem i jogurtom, između ostalih vrsta.

Minestrone juha s tjesteninom (Lipanj 2022)


  • hrana
  • 1,230