6 najčešćih grešaka u ljepoti

Svaka žena voli imati barem neku osnovnu brigu kako bi svoju ljepotu bila u toku. Nažalost, neka vjerovanja i nedostatak informacija ponekad ih vode ka stvaranju navika koje umjesto da sarađuju s ljepotom na kraju rade upravo suprotno.

Kako ne biste napravili ove naputke, ovdje navodimo listu ljepote bube sasvim uobičajena, za koju mnogi vjeruju da je pravi način da se pobrine za sebe. Izbjegavajte ove navike i shvatite kako će pravi način brige o svojoj ljepoti postići još bolje rezultate na vašoj koži.


6 Beauty grešaka koje biste trebali izbjegavati

1? Prekomjerna kosa

Neki vjeruju da što više kondicionira kožu, hidriranija im je kosa. Zapravo, može li pretjerivanje količine kreme učiniti vašu kosu gustom, beživotnom i masnom? čak i ako je kosa prirodno suha.

U idealnom slučaju stavite malo kreme na dlan i širite samo na vrhove. Ne mora li kosa biti bijela? Toliko kreme da ostane hidrirana, stavila sam količinu koja je dovoljna da krema dođe samo do krajeva kose.

2? Predoziranje kose

Još jedno široko rasprostranjeno uvjerenje jeste da biste trebali nekoliko puta oprati kosu ili dovoljno trljati vlasište da uklonite sve nečistoće. Nažalost, to će ostaviti vašu kosu bez prirodnih hidratantnih tvari i može čak pokrenuti veću proizvodnju sebuma? što će korijen učiniti izuzetno masnim.


Prilikom pranja kose nanesite šampon do kraja i lagano masirajte vlasište sve do krajeva. Nakon toga dobro isperite tekućom vodom. Ako želite bolje ukloniti nečistoće, koristite šampon protiv ostataka.

3? Parfem nakon oblačenja

Stavljanje parfema na odjeću, osim što se može mrljati, možda neće dati očekivani učinak. Parfem se nanosi na kožu gdje će, uz toplinu tijela, odavati očekivanu aromu. Stoga izbjegavajte prolazak parfema preko odjeće. Radije prođite kroz zglob i iza ušiju.

4 Podignite obrvu s licem vrlo blizu ogledala

Postavljanje lica preblizu ogledalu prilikom uzimanja obrve može ozbiljno ugroziti rezultat. Kada uklanjate obrvu, preporučljivo je da se prvo odmaknete od ogledala kako biste analizirali gdje ćete ukloniti dlaku. Zatim priđete i uzmete malo. Ponovno se vratite da provjerite rezultat i ponovite postupak dok ne završite. To će vam pružiti bolje šanse za održavanje pravog oblika za lice i izbjeći ćete da obrve budu previše tanke ili premalene.


5? Zaboravljajući da šminkate vrat i vrat

To je kobna pogreška pogotovo ako nanesete temelj ili puder s drugačijom nijansom vaše prirodne kože. Razlika između kože lica i kože vrata i vrata vidljiva je u tim slučajevima.

Stoga, prilikom nanošenja šminke, pripazite da cijelu regiju ostavite homogenu boju. Da ne budete u krivu, uvijek prije kupovine u trgovini testirajte bazu i prašak. Ispitajte i na licu, vratu i ustima.

6 Zloupotreba prikrivača

Prekomjerna korekcija područja oko očiju može pokazati ili čak stvoriti nepostojeće bore. Pretjerivanje količine proizvoda više neće sakriti male nedostatke koje ne želite pojaviti.

Umjesto da stavljate puno korektora, radije prvo prođite temeljni premaz za lice jer on zatvara pore i kožu čini ljepšom, te bolje popravite šminku i učinite je da duže traje.

Slijedite savjete i još više pazite na svoju ljepotu. Tako ćete najbolje iskoristiti prednosti koje kozmetika može pružiti.

The habits of happiness | Matthieu Ricard (Siječanj 2022)


  • koža
  • 1,230