Domaća želatinasta maska ​​od crnih glava: naučite kako

Ako patite od mitesera i uvijek tražite nove alternative za rješavanje, morate znati domaću želatinsku masku.

Ove crne točkice koje se nakupljaju u područjima kao što su nos, čelo i brada, nisu zdravstveni problem, ali estetski su neugodne.

Zbog toga je tržište prepuno proizvoda koji obećavaju uklanjanje, ali nisu uvijek toliko učinkoviti koliko želimo, pogotovo kada su crne glave postavljene dublje u kožu.


Ako je ovo vaš slučaj, trebate isprobati youtuber Cool Marina savjet jer se ova želatinska maska ​​zaista lijepi. Prema youtuberu, ona? Izvlači se za dušu ?! Zapišite potreban materijal:

  • 1 žlica nezaslađene želatine
  • 2 ½ žlice vode

Ako želite, možete napraviti samo polovinu recepta, jer daje puno. Druga je mogućnost nazvati prijatelje da podijele masku i imati spa dan u vašem domu.

Pročitajte i: 4 domaća recepta za uklanjanje akni i vlaženje lica


Evo kako je lako pripremiti i nanijeti masku od crnih glava i slijediti korak po korak u nastavku:

1. Miješajte vodu i želatinu dok ne dobijete teksturu hrane za bebe

2. Mikrovalnom pećnicom 15 sekundi da se dobro rastopi želatina

3. Žlicom otopite sve preostale kvržice želatine i pričekajte da se ohladi

4. Smjesu razmažite prstima po regijama lica na kojima imate mitesere.

5. Pričekajte oko 20 minuta da se maska ​​osuši i uklonite

Zlatni savjet pri nanošenju ove maske je primijeniti je samo u regijama u kojima stvarno imate mitesere, poput nosa i brade. Izbjegavajte ga nanositi na obraze i vrlo blizu očiju, jer ova maska ​​zaista zalijepi i može biti vrlo bolna pri uklanjanju? U videu youtuber malo pati kako bi mogao ukloniti proizvod.

Prednost je u tome što je, prema youtuberu, želatinska maska ​​uklonila mnogo više mitesera od ljepljive maske? osim uklanjanja svih dlaka. To je vrlo dobro za one koji imaju dublje mitesere, koji ne dolaze s lakšim flasterima i maskama.


Ako patite previše da biste uklonili želatinu, najbolje je oprati lice vodom da biste otopili proizvod i nanijeli ga ponovo, ovaj put samo na nos, što i nije tako bolno. Ne boli vaše lice, ok?

Još jedan detalj koji je youtuber istaknuo jest da, kako se osuši, maska ​​dobiva ne baš ugodan miris. Ali ne brinite: jednom kad uklonite proizvod i operete lice, neće ostati ništa. Da biste bili sigurni, još uvijek možete nanijeti hidratantnu kremu po svom izboru i dobiti sve mirise.

Pročitajte i: 7 domaćih pilinga za ljepšu i zdravu kožu

Domaća kokošija supa - Šerpicina škola kuvanja (Listopad 2020)


  • koža
  • 1,230