9 Neobične upotrebe češnjaka

U kuhinji je neophodno dati jelima poseban okus. U fikciji je bitno zaustaviti vampire. No češnjak ima mnogo više funkcija. Pogledajte nekoliko različitih načina da ga upotrebljavate:

1. Održavajte dobro zdravlje

Češnjak ima neka svojstva koja pomažu srcu i jetri, osim što povećava metabolizam željeza, sprečava rak i bori se protiv živih bakterija i virusa. Jedenje jednog ili dva češnja češnjaka svakodnevno pomaže u održavanju zdrave prehrane.

2. Cure prehlade

Češnjak je već dugo poznat kao lijek protiv kašlja i prehlade. Znanost to još nije u potpunosti dokazala, ali neka su istraživanja pokazala da češnjak može pomoći u liječenju ovih zimskih bolesti.


Savjet je da zarežite češanj češnjaka u vrućoj vodi oko pet minuta. Procijedite i pijte. Prirodni je sirup. Ili možete pojesti tri sirova zuba na dan kada imate gripu.

3. Uklonite akne

Malo ljudi zna, ali češnjak je dobar i za kožu. Samo prerežite zub na pola i protrljajte po zahvaćenom području. Ako se redovito radi, antibakterijska svojstva koja se nalaze u češnjaku pomoći će očistiti vašu kožu i na taj način spriječiti akne.

4. Liječite rane

Kao i kod akni, rezanje češnjaka češnjaka na pola i nanošenje izravno na ranu pomaže im zacjeljivanju. Malo boli, ali djeluje.


5. Liječite nogu sportaša

Ringworm, uzrokovan gljivicama, može se eliminirati ako zdrobite dva češnja češnjaka, stavite u toplu vodu i natopite noge oko pola sata. Gljivice mrze češnjak!

6. Odbiti insekte

Utrljavanje češnjaka na kožu čini da komarci koji sisaju krv ne dolaze blizu. Alternativno, ako ne želite da vaša koža ima jaku aromu češnjaka, možete posipati nekoliko klinčića na područjima gdje je veća koncentracija komaraca.

7. Popravite staklo

Pomislite na malo oštećenu čašu. Utrljavanje ljepljivog soka češnja češnjaka na pukotine i brisanje tekućine kasnije može pomoći u popravljanju čaše jer je češnjak prirodno ljepilo.

8. Ogrlica

Baš kao što se može koristiti u popravljanju stakla, češnjak može zamijeniti ljepilo u drugim stvarima, poput papirnih zanata.

9. Jasno

Češnjak se može koristiti kao prirodno dezinficijens u vrijeme čišćenja. Samo nasjeckajte tri ili četiri klinčića i pomiješajte s bijelim ocatom i nekoliko kapi limuna u bočici sa sprejom.

You Bet Your Life: Secret Word - Car / Clock / Name (Kolovoz 2020)


  • Hrana, organizacija
  • 1,230