Pretvorite svoju salatu u cjelovit obrok

Kad je predmet zdrava prehrana ili dijeta, prvo o čemu razmišljamo su salate. Savezničke su ideje kako smanjiti težinu i dobiti zdravlje. Osnova svake salate je povrće, ali dodate li druge sastojke, možete dobiti cjelovit i hranjiv obrok.

Nutricionistica Juliana Menezes objašnjava da a puni obrok Moraju imati izvore hrane iz svih skupina hrane. • U salate morate uključiti ugljikohidrate, proteine, masti, vitamine, minerale i vlakna.


Na primjer, salata od zelena salata, rukola, naribana mrkva, čips od krumpira, zdrobljena piletina i grašak, začinjena ekstra djevičanskim maslinovim uljem, sadrži sve skupine hrane.

Vlakna, vitamini i minerali ostavljaju se salati, rukoli, mrkvi i grašku. Ugljikohidrati su krumpir. I piletina, protein. Masnoća je zbog maslinovog ulja.

Ova je kombinacija savršena za salata postaje cjelovit obrok, Dakle, ideal je uvijek držati grupu hrane, ali ne ponavljati hranu, tako da obrok ne postane monoton i uskoro se osoba razboli. Nutricionist čak sugerira da "jelo treba biti obojeno kako bi se osiguralo više hranjivih sastojaka u ovom obroku."


Zlikovci salate

Često se neki sastojci dodani salatama mogu pretvoriti u kaloričnije jelo nego inače. Za umak preferirajte ekstra djevičansko maslinovo ulje ili umake na bazi voća ili jogurta. Treba izbjegavati gotove umake ili majonezu na bazi kiselog vrhnja, jer sadrži visok kalorični sadržaj.

Kada birate bjelančevine za salatu, preferirajte manje masnu hranu poput zdrobljene piletine, purećih prsa, kuhanih jaja ili bijelog sira.

Za ugljikohidrate, ako se odlučite za kruh ili tjesteninu, preferirajte cijele mogućnosti, pa će trebati duže vremena za obradu, što povećava osjećaj sitosti u našem tijelu.

Da biste jelu dali više ukusa, koristite prirodne začine. "Peršin, origano, korijander, menta, luk ili bosiljak odlične su opcije uz koje se prate salate", objašnjava nutricionistica. Budite oprezni s količinom soli koja vam može povećati krvni tlak.

Nutricionistica objašnjava da svaka neuravnotežena prehrana može biti štetna za zdravlje. Manjak bilo koje skupine hrane može ostaviti tijelu nedostatak hranjivih sastojaka. Što često uzrokuje da se čovjek osjeća dobro i bez energije ?, zaključuje nutricionistica Juliana Menezes.

Uredite mali vrt na terasi ili balkonu (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230