Savjeti kako biste se riješili žohara

jeftino Česta je kuga u gradovima. U najtoplijim doba godine njihov je izgled gotovo neizbježan. Stoga se mora paziti da ti štetnici ne preplave vaš dom.

Kako spriječiti zarazu žohara

Jedna od najvažnijih akcija koja se mora poduzeti spriječite privlačenje žohara u vaš dom jest držati sve čvrsto zatvorenim. Hrana u staklenkama ili plastičnim vrećicama treba biti potpuno zatvorena, a vrećice i tegle isto tako. Oprati kućno smeće svaka dva tjedna ili po potrebi.

Također je važno da sve uvijek bude čisto. Komadići hrane, hrana koja je u dobrom stanju, a također i u raspadanju, vrlo su privlačna žoharima i nikada ih ne treba rasipati po kuhinji ili kući. Nakon obroka izvadite svu preostalu hranu iz posuđa i zdjelica koje treba oprati i pohranite hranu koja će se kasnije konzumirati u staklenke u hladnjaku.


Uvijek provjerite oko i ispod štednjaka nakon kuhanja i u blizini hladnjaka kako biste bili sigurni da nema komada hrane ili bilo koje tekućine koja može privlače žohare na podu. Također očistite kutiju za kanalizaciju i masnoću svakih 15 dana, a kuhinju, kupaonicu i komunalne prostore svaki tjedan ispustite.

Traži moguće mjesta na koja žohari mogu ući i odložiti jaja, kao što su kartonske kutije, pukotine i uglovi kabineta. Ako je moguće, zatvorite ove lokacije silikonom i držite kanale uvijek zatvorene natjerati na pojavu žohara.

Kako se boriti protiv žohara

Ako čak i uz svu pažnju žohari stalno zaražavaju vašu kućuTrebat ćete poduzeti druge korake za uklanjanje tih štetočina. Jedna od opcija je hvatanje insekticida na mjestima sklona žoharima. žohare vara Dolaze u gelu, a također i u spremniku sa mamacima koji se nalazi unutar, u uglovima, ormarićima, ispod štednjaka i na drugim mjestima gdje mogu ići.

Ako insekticidi ne riješe vaš problem, a žohari i dalje lutaju po vašem domu i vašim stvarima, provjerite ne dolaze li iz vaše zgrade, kuće vašeg susjeda ili ulične kanalizacije. Ako su odgovorni za zaraze, možda će biti potrebno angažirati službu za uklanjanje požara.

Praktična žena - Kako da se rešite bubašvaba (Siječanj 2022)


  • čišćenje
  • 1,230