Savjeti za praćenje uspješnosti djece u školi

Pomozite u izgradnji uspješnog života, osigurajte sve najbolje i najbolje i, naravno, omogućite svojoj djeci da pohađaju najbolje škole u gradu. Ove i druge želje najviše se čuju među roditeljima kada je riječ o obrazovanju i studentskom životu njihove djece.

Ali ovi ciljevi nisu uvijek dovoljni da djeca postignu zadovoljavajuće rezultate i da učinkovito slijede tečaj dostupan u školama. Iz tog razloga, Arlete Codo, učitelj u srednjoj školi savjeti za praćenje dječje uspješnosti u školi.


Prema Arleteu, roditelji obično vjeruju da je osiguravanje dobrog koledža sinonim za uspjeh njihove djece. „Vidio sam slučajeve u kojima ulogu obrazovanja pripisuju samo učitelju, i vjerujem da su škole jedine koje bi trebale učiti. Je li to prilično česta pogreška?

Međutim, partnerstvo roditelja i odgajatelja je presudno za razvoj djetetaZbog razgovora među njima možete otkriti neuspjehe, napredak i čak pronaći načine kako riješiti jaz djeteta.

I za to, ništa bolje od pokušaja susreta s odgajateljem na sastancima u kojima je fakultet dostupan tako da njihov rad uvijek bude u skladu. "Roditelji trebaju prisustvovati sastancima roditelja i nastavnika, jer tada možemo pronaći načine kako da pomognemo jedni drugima", savjetuje Arlete Codo.


Provjera rasporeda, provjera domaćih zadataka i grupni rad također su učinkoviti načini za saznanje kako vaše dijete radi. Mnogi roditelji ne pregledavaju bilježnice svoje djece, provjere njihov rukopis, ćud i interes za domaću zadaću. Je li i to štetno za nju, kaže Arlete.

Chat kao prijatelji

Roditelji trebaju otvoreno razgovarati sa svojom djecom o svemu, od seksualnosti do droge. Otvoreni odnos s mališanima čini da i oni o svemu pričaju. "Nažalost, ovih smo dana podložni svim vrstama nasilja, a uspostavljanje dijaloga s djecom način je na koji će ih natjerati u povjerenje roditeljima i biti spremni ispričati sve o svom životu", savjetuje ona.

Također je potrebno ne propisati bilješke i ne preopterećivati ​​ih. Punjenje je jedan od čimbenika koji podrivaju dobru školsku uspješnost mališana. Važno je da roditelji razgovaraju sa svojom djecom, svakodnevno ih pitaju imaju li pitanja i potiču naviku čitanja. Djeca koja vole čitati malo knjiga potiču maštu, pa čak i snagu svađe ?, kaže Arlete.


Ako je vaše dijete ocijenilo ispod preporučene ocjene, idealno je da roditelji pokušaju odvojiti vrijeme za učenje sa svojim djetetom i pokazati im da se može oporaviti, zbog čega će se osjećati samopouzdanije i učiti od njih. svoje pogreške. "Borba i zahtjevne ocjene iznad onoga što je predstavio nije zdrav način da im se pomogne oporaviti. Bitno je da mališani vide svoje roditelje kao prijatelje i da će uvijek biti tu da im pomognu", kaže učitelj. ,

Bavljenje tjelesnim aktivnostima također je odlična opcija da djeca budu pažljivija, što učinkovito pridonosi školskom rezultatu. ? Djeca imaju mnogo energije i zato ih treba trošiti. Radi toga se preporučuje roditeljima da se pokušaju igrati ili čak šetati sa svojom djecom nekoliko minuta. Je li to dovoljno da ih pripremite? Komentari Arletea.

Pravo obrazovanje je zabranjeno - hrvatski prijevod* (Siječanj 2022)


  • Djeca i tinejdžeri
  • 1,230