Savjeti za reformu kauča

Dnevna soba je svestrano mjesto koje se može koristiti za doček prijatelja, okupljanje obitelji pred televizorom ili igranje s djecom, zbog čega treba biti lijep i ugodan. Dio toga je zaslužan za ukras i sofa, glavni dio ovog okruženja.

Ali što je kad je tkanina na kauču sva istrošena, gotovo puknuta, a sjedalo potpuno popušteno? Je li vrijeme za kupnju novog kauča? Može biti, ali ako je struktura dobra, vrijedi se kladiti na makeover.


U nekim je slučajevima poželjno izvršiti oporavak na mobilnom uređaju u odnosu na kupnju drugog. Najbolje od svega, još uvijek možete uštedjeti novac. Ako kod kuće imate staru sofu na drva, nemojte ni pomišljati da je se riješite.

kauč strukture Rađene od tvrdog drva, poput ružičaste perobe, nekad su bile prilično česte na tržištu. Postupno, sofe su izrađene s borom, vrstama drveta mnogo krhkijim i koje ne mogu podnijeti sastavljanje i rastavljanje.

Dobro odaberite tapiseriju od koje će se napraviti kauč makeover To je vrlo važan detalj. To je zato što je tapiserija zanatski posao koji zahtijeva puno brige da bi bio ispravan. Neke pogreške mogu čak pokvariti kauč i nema načina da se oporavi.


Pretražite, tražite preporuke, razgovarajte s osobama koje su već koristile usluge tapiserije koje vas zanimaju i pitajte da vidite rezultat.

U obnovi sofe ne može se zamijeniti samo tkanina, već i svi dijelovi. Možete promijeniti opruge i pjene kako bi presvlaka izgledala kao nova, promijenili zaobljeni oblik ruke i učinili je ravnijom i aktualnijom, povećali ili smanjili veličinu komada.

Koju tkaninu odabrati za sofu?

Najzabavniji dio reformirati kauč, je odabrati tkaninu. Nema pravila, ali prije nego što krenete u kupovinu, morate razmotriti nekoliko točaka. Prvo pogledajte debljinu i čvrstoću tkanine. Pamuk i vuna smatraju se najtrajnijim, pogotovo ako se miješaju sa sintetičkim vlaknima poput poliestera i najlona.


tkanine za kauče Mikrofibra je također odlična opcija, a uz to je i trajna, jednostavna za čišćenje i teško se mrlje. Prednost od prirodne kože je što je meka na dodir i održava temperaturu bez previše vrućeg ili previše hladnog. Ekološka koža (koža) sintetička je prevlaka koja ima manje troškova da se pokvari zbog kontakta s mokraćnom kiselinom prisutnom u ljudskom znoju.

Nakon odabira navlaka za kaučRazmislite o ukrasu prostorije ili okoliša u kojem bi ona trebala biti. Neutralni i diskretni tonovi razlog su da se ne borite s ostatkom ukrasa. Nijanse sive i bež boje odgovaraju svemu, nema pogreške. Ako se kauč koristi puno, pogotovo kada u kući postoje djeca, najbolje je kladiti se na tamne boje. Crna i smeđa boja su uvijek u porastu.

Inače, ako je kauč vrhunac dekor, preferirajte vrlo svijetli obični ton ili tkaninu s uzorkom s osobnošću. Također je vrijedno miješati ispise, obloge sjedala s jednim uzorkom, a naslonjača s drugim, ali pazite na fad. Uskoro možete planirati drugi preobrazbu ako vam se razboli tkanina.

Nocna smena Bracni savetnik (Siječanj 2022)


  • dekoracija
  • 1,230