Savjeti za čišćenje i očuvanje školskih uniformi

Jedan od problema koji najviše pogađa svakodnevni život majki je onaj školska odora, Kao dio česte i intenzivne uporabe, školske uniforme treba pažljivo njegovati kako se ne bi pokvarile u prvom semestru.

Treba imati na umu da djeca i tinejdžeri nose uniformu za časove tjelesnog odgoja, među ostalim aktivnostima koje uzrokuju veće trošenje materijala. Kao takav, vaš se život može produžiti, ali uniforme i dalje imaju kratak život.


Za one koji još uvijek imaju malu djecu, predlažemo da daruju uniforme koje više ne odgovaraju jer prestaju služiti i prije nošenja odjeće. Za one koji već imaju stariju djecu koja ne moraju toliko mijenjati brojanje, vrijedno je dobro paziti na uniforme, tako da ne morate kupovati sve nove svake godine.

Jedan savjet je imati između tri i četiri uniforme i do kraja godine vidjeti koje su u dobrom stanju te zadržati i odbaciti ili reciklirati one koje se više ne mogu nositi. Tako da ne morate obnavljati čitave jedinstvene zalihe, samo ih zamijenite.

Što se tiče čišćenje uniforme, to treba učiniti pažljivo, jedno od njih je provjera naljepnice kako bi se provjerile mogućnosti pranja, sušenja i kako to treba proći.


Pranje ruku treba obaviti lagano kako ne bi došlo do promjene strukture uniforme. No, ako perete stroj, radije nježni ili brzi način rada, jer oni ne moraju namakati ili imati dodatno pranje.

Pored toga, obojene uniforme ne smiju se natopiti izbjeljivačima jer postepeno oštećuju tkaninu. Preferirajte proizvode koji su specifični za uklanjanje mrlja na toj vrsti i boji tkanine i proizvod koristite samo na obojenom području.

Zapamtite da uniforme s komadima različitih boja, na primjer, plave hlače i bijelu majicu, treba oprati odvojeno kako se ne bi zaprljale. Također predlažemo da se uniforma osuši u hladu kako se boja uniforme ne bi bližila.


u glačajte uniformu, ne zloupotrebljavajte temperaturu. Dijelove s tkanjem treba glačati iznutra, a poliesterske uniforme glačati na niskoj temperaturi ili zaštitnikom kako bi se izbjegle moguće tragove na tkanini.

Također preporučujemo da svojoj djeci date nekoliko savjeta za čuvanje, poput: uklanjanja uniforme čim dođete kući, izbjegavanja spuštanja, pažnje da ne ispustite hranu ili druge tvari koje mogu izazvati mrlje.

Kombinirajte njegu s čistoćom i pažnjom koju vaše dijete može preuzeti zadrži lijepu uniformu duže je jamstvo ekonomičnosti i uniforme koje traju duže školske godine.

Praktična žena - Saveti za čišćenje UGG čizama (Siječanj 2022)


  • čišćenje
  • 1,230