Prednosti obranog mlijeka

mlijeko Naša je glavna hrana prvih šest mjeseci života, ali čak i nakon tog razdoblja njezina je važnost u prehrani i zdravstvene koristi neupitne, jer hrana ima širok izbor hranjivih sastojaka koji su neophodni i potiču zdrav život. ,

Postoje različiti vrste mlijeka, uključujući neke vitamine obogaćene željezom i vitamine, svaki sa svojstvima koja mogu pomoći u rastu djece, stvaranju kostiju odraslih i još mnogo toga.


I dalje mnogi preferiraju punomasno mlijeko koje, iako ukusnije, nije najbolje za one koji žele pridržavati se zdrave prehrane i održavati kondiciju ili za one koji trebaju ili žele kontrolirati unos masti. U tim je slučajevima najprikladnija varijanta obrano mlijeko, koja ima maksimalno 0,5% masti.

obrano mlijeko može tiho zamijeniti punomasno mlijeko, jer ima slične količine proteina, kalija, fosfora i drugih hranjivih sastojaka, posebno kalcija, koji su tako važni za održavanje kosti jakim. kao blagodati obranog mlijekaMožemo napomenuti da, osim što ima nižu kalorijsku vrijednost, ima i nižu količinu zasićenih masti, onih koje u prekomjernom luku podižu razinu lošeg kolesterola.

Budući da ima diskretniji ukus, svatko tko se navikne na drugu vrstu mlijeka može imati dojam da obrano mlijeko Slabija je. Ali zaboravite na tu ideju. U stvari, obrano mlijeko može se koristiti u kuhanju, u pripremi kolača, umaka, slatkiša i pića bez promjene okusa recepata.

Tiens Nutri-Shake - dr Saša Avakumović pravi šejk -Zamenski obrok (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230