Ljetna hrana

Da biste na zdrav način uživali u najtoplijoj sezoni u godini, pripazite na hranu. ljetni jelovnik treba uključivati, pored uravnotežene prehrane, i konzumaciju puno tekućine tijekom dana.

U vrućim danima naše tijelo treba zamijeniti izgubljenu tekućinu. Stoga se preporučuje konzumiranje osam do deset čaša vode dnevno. Konzumiranje vode bitno je za vraćanje tijela tekućinama i mineralima. Kokosova voda, izotonična pića i prirodni sokovi također su važni, posebno za ljude koji se bave sportom.


Povrće, voće i povrće vrlo su zdrava, lagana, svježa, niskokalorična hrana koja se odlično slaže hranjenje za ljeto, Oni mogu napraviti vrlo hranljive jelovnike na bilo kojem obroku dana, jer su hrana bogata vodom i odlični izvori vitamina, vlakana i minerala.

Slobodno jedite zeleno lišće i povrće, ali pazite na preljev za salatu. u dijeta za ljeto, majoneza i gotovi umaci mogu se zamijeniti maslinovim uljem, limunom, ocatom i umacima napravljenim od senfa i jogurta.

Preferirajte nemasno meso i bijelo meso, poput ribe i piletine, koje se lakše probavljaju. Cjelovite žitarice i zrna također su dobra opcija za ljetno hranjenje.

Izbjegavajte visokokaloričnu hranu s visokim udjelom masti i prženu hranu koja usporava proces probave, pružajući vam dnevnu pospanost i neiskrenost.

LJETNI RUČKOVI - IDEJE ZA ZDRAVE SALATE (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230