Jednostavni trik sa svijećom sprječava mrlje na masivima u kupaonici; naučiti kako to učiniti

Kupaonica je jedna od najtežih sjajnih soba u kući.

Osim čišćenja i dezinfekcije, potrebno je paziti i na uklanjanje plijesni i mrlja s poda, stropa i zidova.

Cijelo ovo čišćenje zahtijeva mnogo vremena i truda, a često nemamo svu spremnost čišćenja pločica. Stoga nije ni čudo što su trikovi kod kuće koji olakšavaju čišćenje kuće toliko uspješni, zar ne?


Današnji trik je jednostavan: sve što vam treba je bijela svijeća kako biste očistili kupaonicu i učinili da ona opet izgleda duže.

Kako izbjeći mrlje od fuga koristeći samo jednu svijeću

Znate li kada imate potpuno novu fugu? Ili kada je postalo posve bijelo nakon napornog čišćenja pločica i keramike? Sigurno ne biste željeli da se ponovno oboje, zar ne?

Pročitajte i: Saznajte kako riješiti vlagu kod kuće


Da se to ne bi dogodilo, sve što trebate učiniti je utrljati bijelu svijeću na malter i premazati je voskom. Detalje pogledajte u videu:

Vosak je materijal koji se ne otapa u vodi i još uvijek zadržava vlagu dalje od površine koju pokriva. Na taj način vlaga neće moći prodrijeti u malter, sprječavajući pojavu plijesni i mrlja.

Kako očistiti malter koji je već obojen

Trik sa svijećama izvrstan je za sprječavanje mrlja od mrlja, ali nije namijenjen čišćenju injektiranja koje je već zaprljano. U ovom je slučaju bolje obaviti dobro čišćenje prije prolaska svijeće.


Za keramičke ili porculanske podove možete koristiti bistri alkoholni ocat za lako čišćenje. Dovoljno je da proizvod nanesete po cijeloj injekcijskoj masi, čineći ga vrlo mokrim, i pričekajte 20 minuta. Nečistoća će se otkloniti i lako je možete ukloniti četkom, spužvom ili krpom.

Dobar savjet je ne dopustiti da se ocat osuši, pa će morati očistiti više prljavštine. Ako se to dogodi, dodajte još malo octa ili čak malo vode.

Pročitajte i: Kako očistiti zavjese, sjenila, prostirke i tepihe

Ako nikada prije niste koristili ocat na svom podu, preporučujemo vam da ga testirate na skrovitijem mjestu da biste vidjeli hoće li ocat uzrokovati mrlje. Ako je vaš pod izrađen od vrhunskog talijanskog porculanskog pločica, najbolje je ne riskirati koristeći kućne trikove. Postoje proizvodi za čišćenje razvijeni posebno za to.

BUĐENJE!!! PREVEDENO NA HRVATSKI. David Icke FULL HD 2014 (Svibanj 2020)


  • čišćenje
  • 1,230