Fitoterapija: rješenja koja dolaze iz prirode

biljna medicina To je skup tehnika kojima se biljni lijekovi koriste za liječenje i suzbijanje zaraznih bolesti, alergija, metaboličkih poremećaja i mnogih drugih slučajeva. Ako se pravilno koriste, ti lijekovi mogu imati mnoge zdravstvene koristi i donijeti rezultate, ponekad čak i superiornije od uobičajenih lijekova. Još jedna prednost je u tome liječenje biljnom medicinom Nuspojave su svedene na minimum.

Fitoterapijskim se smatra bilo koji farmaceutski pripravak, bilo da su to ekstrakti, tinkture, masti ili kapsule, koji u svom sastavu koriste stabljike, lišće, cvijeće, korijenje i sjeme biljaka koje imaju dokazanu učinkovitost. To pokazuje da je biljna medicina Može ponuditi jeftina rješenja za liječenje različitih bolesti.


Predrasuda samih liječnika protiv ove vrste lijekova više ne postoji zahvaljujući brojnim znanstvenim studijama i testovima koji se provode. Donedavno je biljna medicina Smatralo se inferiornim i popularnim lijekom, razmnožavali su ga mlakonjari i profiteri, koristeći biljke koje se mogu pronaći bilo gdje, pa čak i u dvorištu.

S druge strane, kao i kod bilo koje druge vrste lijekova, treba biti oprezan pri uporabi biljni lijekovi, Popularno vjerovanje da ono što proizlazi iz prirode nije štetno potiče uporabu tih lijekova bez ikakvih mjera opreza, ljudi zaboravljaju da se bilo koji lijek ne smije koristiti bez medicinskog savjeta i da su neke biljke toksične. Primjerice, teško je doći do stanja predoziranja boldo čajem, ali učinak nekih biljaka je nepoznat i njihova neselektivna i dugotrajna upotreba može donijeti zdravstvene probleme. Mogu se pojaviti alergije, ozbiljni toksični učinci, pa čak i razvoj karcinoma.

Prije nego što počnete koristiti tehnike tehnike biljna medicina, pokušajte znati podrijetlo biljaka, čajeva i lijekova. Većina ih se prodaje na tajnom tržištu, bez poštivanja bilo kakvih znanstvenih kriterija i kontrole kvalitete, jer ove biljke uglavnom u tropskim zemljama obiluju i mogu se naći bilo gdje. Budući da su lako dostupni, na kraju se zbune jedan s drugim zbog sličnih karakteristika.

RTS Ordinacija / Istine i zablude - voda (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230