Čaj od peršina: Znajte je li zaista korisno pripremiti ovaj napitak

Početna> iStock

Mnogi se trude pružiti zdravstvene beneficije, a mnogi pribjegavaju ljekovitim biljkama. Jedna biljka koja je u posljednje vrijeme postala prilično istaknuta je peršin. Dovoljno je napraviti malo istraživanje da biste vidjeli koliko je široko rasprostranjen čaj od peršina. No, na kraju krajeva, je li priprema čaja zaista dobra za naše tijelo?

Jesmo li razgovarali s Rodrigom Silveirom, redateljem i tvorcem Ervanariuma? internetska škola biljne medicine i prirodne zdravstvene zaštite? a svi sumnjamo u čaj salse. Sljedeće saznajte je li ovaj napitak zapravo doprinosi zdravlju.

Indeks sadržaja:

  • Je li čaj od peršina dobar za tijelo?
  • Moguće prednosti čaja od peršina
  • Kontraindikacije čaja od peršina
  • Kako koristiti čaj od salse u kuhanju

Je li čaj od peršina dobar za tijelo?

Peršin ima nekoliko prednosti, kako ga je analizirao Rodrigo Silveira. Bogata je klorofilom, sposobnim pročišćavati krv i detoksicirati tijelo. Uz to, ova biljka je i sjajan izvor magnezija, minerala koji je odgovoran za olakšavanje apsorpcije hranjivih tvari, regulaciju rada srca i jačanje kostiju.

Međutim, direktor Ervanariuma upozorava na razliku između pripreme čaja od peršina i upotrebe ove biljke kao hrane. Glavne prednosti salse događaju se kada ih koristimo u receptima. Međutim, ako želite napraviti čaj, piće se mora pripremiti sigurno i za točnu upotrebu. Možete ga uzimati najviše tri dana zaredom i u specifičnim slučajevima, poput infekcije mokraćnog sustava.

Pročitajte i: 10 nevjerojatnih blagodati čaja od ružmarina

Prema Siveiri, miristicin, sastojak koji se nalazi u peršinu, pokazao je potencijal detoksikacije, diuretik i također u smanjenom kamenu u bubrezima. No, potreban je oprez, jer studije o njemu još uvijek traju.

Moguće prednosti čaja od peršina

Da bismo bolje razumjeli rizike ovog čaja, istražili smo prednosti čaja u njegovim najpoznatijim namjenama. Važno je napomenuti da svako tijelo djeluje na neki način i samo vi i vaš liječnik možete biti sigurni u ono što je najbolje za vaše zdravlje, ali uvijek vrijedi znati što namjeravate konzumirati, zar ne?

Je li dobro za bubrege?

Čaj od peršina može doprinijeti pročišćavanju bubrega, ali istraživanja na biljnim komponentama su još u tijeku. U svakom slučaju, preporučuje se da se ljudi koji već imaju problema s bubrezima, odluče za alternativno bilje poput kamenca.

Pomoći u mršavljenju?

Budući da je peršin moćan diuretik, pijenje čaja daje iluziju gubitka kilograma. Zapravo, pri prekomjernoj konzumaciji osoba na kraju eliminira previše vode, preopterećujući bubrege. To može dovesti do nepoželjne dehidracije, kaže direktor Ervanariuma.

Kontraindikacije čaja od peršina

Peršin, kao ljekovita upotreba, biljka je koja može predstavljati zdravstvene rizike, kaže Silveira. Iako se koristi za pročišćavanje bubrega, pa čak i kao detoks ili mršavljenje, budite oprezni s njegovim aktivnim sastojkom, apiolom, poznatim i kao "ulje zelenog peršina".

Pročitajte i: detox čaj: znate njegove funkcije i znate kako se pripremiti

Postoje i neki specifični slučajevi u kojima biljka ne treba konzumirati: tijekom trudnoće, dojenja, kao i u slučaju nefroze (bubrežne bolesti).

Kad se konzumira u suvišku, čaj od peršina može, između ostalih problema, utjecati na sluh, bubrege i izazvati vrtoglavicu. Za one koji žele dobiti sve ljekovite blagodati peršina, a da pritom ne dovedu svoje zdravlje u opasnost, prijedlog je da ovu biljku daju u obliku homeopatije.

Kako koristiti čaj od salse u kuhanju

Iako se čaj od peršina visoko razmnožava, mora se paziti na njegovu konzumaciju. Budući da se peršin lako nalazi u našim gradovima, a može ga se uzgajati i u našim domovima, primjerice u vrtnom vrtu, pripremanje čaja vrlo je praktično, a mnogi ga piju, a da čak nemaju liječnički pregled.

Stoga, da biste zaštitili svoje zdravlje, pokazatelj Rodriga Silveire je da peršin treba konzumirati samo kao hranu i u dnevnim količinama manjim od 200 g. Glavni način je koristiti ga kao začin recepturi kako biste jelima dali malo više ukusa. Pokušajte nadopunjavati slana jela i jela koja se razlikuju u uobičajenim začinima.

Sa svim tim informacijama već znate što trebate poduzeti pri konzumiranju ljekovite biljke. U slučaju peršina, predstavlja li neke rizike kada se koristi u kuhanju? da li začiniti pileće ili nedjeljne rezance? ali se njegova upotreba u čajevima ne preporučuje. Prije nego što napravite bilo koji čaj, potražite stručnjaka na tom području.

Pročitajte i: Čaj od bosiljka ima vrijedna svojstva zdravlja i zdravlja

Prirodni lek za izbacivanje vode iz tela,upalu mokraćnih kanala, meni je pomoglo :) (Prosinac 2019).


  • blagostanje
  • 1,230