Savjeti za njegu kože i šminku

maslinova koža Brineta je, žućkasta i ima blago zelenkasto dno. Vrlo je čest ton kože među brazilskim ženama, posebno onima s tamnom kosom i očima.

Ova vrsta kože lako se zatamni bez izgaranja. Međutim, maslinova koža slabo reagira na ultraljubičaste zrake i ima tendenciju da se na licu pojave bjelkaste mrlje, tzv melasma, Te mrlje postaju vrlo vidljive na koži i mogu ih biti teško ukloniti čak i estetskim tretmanima.


Tko ima maslinovu kožu, također zna da je potrebna pažnja pri odabiru šminke, posebno temelja. Neke osnovne boje mogu pretvoriti kožu u sivu ili ružičastu.

Upoznajte sada neke njega maslinove kože, su savjeti kako ga zaštititi, održavati hidrataciju i napraviti nevjerojatnu šminku.

Njega kože masline

Kako bi se spriječilo pojavu mrlja na licu i zaštitite maslinovu kožu od sunca, najviše se preporučuje krema za sunčanje SPF 30. Oni koji već imaju melasme, trebali bi na licu mjesta koristiti SPF 70 kremu za sunčanje.


Tijekom dana odlučite se za hidratantna sredstva za lice koja u sastavu imaju vitamin C, tvar koja ima izbjeljujuće djelovanje i antioksidans i pomaže da koža postane ljepša i mekanija.

Za održavanje maslinova koža Zdravije, čišćenje i njega su također bitni za kožne pore da lakše dišu. To sprečava pojavu mitesera, prištića i povećanje masnoće.

Prije spavanja i kad se probudite, pokušajte koristiti tekuće proizvode koji imaju aktivne antioksidante na koži i uvijek uklonite šminku tako što ćete lice oprati dubokim sapunom koji čisti duboko čišćenje.


Uporaba noćni serum Lice pomaže jačanju otpornosti maslinove kože poboljšavajući njezin izgled, dajući joj više elastičnosti, sjaja, mekoće i sprječava pojavu ranih znakova starosti.

Žene od maslinova koža Oni su skloniji pojavi tamnih krugova oko očiju. Da biste ublažili problem i suzbili ove neželjene mrlje, svakodnevno koristite poseban bjelilo na području ispod očiju.

Šminka za maslinovu kožu

Kako ovaj ton kože ima blago zelenkastu pozadinu i tamne krugove čini vidljivijim, boja maslina za šminku kože Za savršen finiš zahtijeva nekoliko trikova i posebne dodire.

baza za maslinovu kožu trebao bi biti bež ili žućkast, a kompaktni puder mora imati efekt tamnjenja. Korektor treba imati nešto svjetliju nijansu od lica, a u slučaju vrlo očitih tamnih krugova, trebate kamuflirati tamne boje u predjelu ispod očiju pomoću specifičnog sredstva za uklanjanje boje u nijansi žute.

Idealno rumenilo za svijetle brinete treba biti breskvasto ili spaljeno ružičasto za zdraviji, prirodniji izgled. Za usne preferirajte nude, crvene, vinske i ružičaste ruževe s bližim nijansama.

Izbjegavajte pastelne boje i radije odvažnije boje. Nijanse s tamnim nijansama poput crne, smeđe, vino, patlidžana, terakote i zlata pomažu poboljšati izgled, kladite se bez straha.

Kako skidam šminku? + savjeti za njegu kože | tenaco (Siječanj 2022)


  • koža
  • 1,230