Poremećaj noćnog jedenja

Neki radije zatvaraju usta prije spavanja, drugi jedu samo lagani obrok. Ali još uvijek postoje oni koji ne daju bez dobrog tanjura hrane i deserta. U nekim slučajevima navika može biti poremećaj koji treba liječiti. Oni koji pate od ove bolesti obično jedu malo tijekom dana i noću opljačkaju hladnjak. Ljutnja i anksioznost su neki od čimbenika koji mogu potaknuti problem poremećaj noćnog hranjenja.

Kad se nagon za jelom pooštri, osoba osjeća potrebu da pojede sve što čini volumen i traži hranu na način da ublaži napetost ili emocionalne potrebe. I ono sindrom noćnog jedenja To ne utječe samo na to tko je budan. Mnogi imaju krizu za vrijeme spavanja, ustaju u zoru, jedu i shvaćaju što se dogodilo sljedećeg dana kad pronađu tragove hrane kraj kreveta ili kada na to upozoravaju drugi ljudi.


Ima li poremećaj noćnog jedenja liječenje?

Otkrio je poremećaj noćnog hranjenja, vrijeme je da vas liječimo. Kognitivna terapija i bihevioralna terapija su najprikladnija.U nekim se slučajevima preporučuje uporaba antidepresiva i lijekova koji reguliraju spavanje, posebno kada dođe do pada raspoloženja.

Dobar savjet iz kako kontrolirati poremećaj noćnog jedenja To je razmjena želje za jelom za stvari koje pružaju zadovoljstvo. Dobar tuš, izlaz i čak vježbanje mogu vam pomoći. Međutim, ako je kriza pogodila i teško je odoljeti, hladnjak učinite svojim saveznikom.

Savjet je konzumirati uravnoteženu hranu kao i uz sve dnevne obroke. U idealnom slučaju, sve hranjive tvari poput ugljikohidrata, proteina, lipida, vitamina i minerala uravnotežuju se prema nečijim potrebama.

Kako se metabolizam usporava noću, poželjno je konzumirati voće, cjelovite ugljikohidrate (smeđi kruh, smeđa riža, integralne žitarice), nemasni protein (pileća prsa i riba od bijelog mesa), prirodni jogurt s niskim udjelom masti, povrće i slatku vodu. kokos. Najprikladnije voće su jabuka, papaja, kruška, ananas, grožđe i jagoda. Obrok bi trebao imati dobru raznolikost povrća u najmanje četiri različite boje. Masna hrana, francuski kruh, bijela riža, keksi, prženje i konzumiranje viška slatkiša trebaju biti izvan večernjeg jelovnika.

Loša prehrana također ometa kvalitetu spavanja. Alkoholna pića i hrana koja sadrži kofein poput crnog čaja, mate i čokolade potiču i mogu poremetiti san. Što se tiče vremena, stručnjaci preporučuju da ako idete na večeru, pričekajte tri sata prije odlaska u krevet. Ako imate, na primjer, laganu užinu, u redu je odmah zaspati.

OTVORENI STUDIO - Dva lica bipolarnog poremećaja (Kolovoz 2022)


  • hrana
  • 1,230