Učinkovitije godišnje čišćenje

prepona Doček Nove ili Nove godine ne mora biti izuzetno naporan. Kako bi godišnje čišćenje bilo efikasnije i manje naporno, važno je imati na umu dvije glavne točke: planiranje i podjelu zadataka.

Učinite zajednički napor

Važno je učiniti zajednički napor i dobiti pomoć svih koji žive u kući. Na primjer, vašoj djeci mogu pomoći pospremanjem garderobe i jednostavnijim uslugama. Čak i muž može pomoći tako što teže radi poput pranja tepiha i povlačenja zavjesa. Ali ako živite sami, možete li unajmiti usluge dnevnog radnika da vam pomogne sve dok je dobro vodite? inače ćete možda imati još više posla.


Počnite polako

Započnite čišćenje kuće ako ne želite provesti čitav tjedan u čišćenju kuće. Na primjer, u kući možete odabrati sobu da biste očistili svako čišćenje kuće.

Ili se može odvojiti na korake? U jednom čišćenju perete sve zavjese, u drugom perete tepihe, u drugom čistite kuhinjske zidove i tako dalje. Na taj način prekidate čišćenje i trošite manje.

Baci nepotrebno

Uživajte u godišnje čišćenje donirati odjeću i predmete koje više ne koristite i bacati ono što više ne možete koristiti. Prođite kroz sve ormare kako biste organizirali, očistili i riješili što se može donirati.


Učinite isto s ladicama, ormarima i policama kako biste riješili sve što vam više ne treba s vašeg puta. Često spremamo beskorisne stvari i to samo pomaže u nakupljanju nepotrebnih ruševina. Stoga se riješite onoga što više ne trebate.

Očistite zaboravljene kutove

Znate onaj mali kutak iza hladnjaka koji se ponekad zaboravi tijekom redovitih brzih čišćenja? Ovo je vrijeme da se dobro pozabavimo tim zaboravljenim kutovima.

Pripazite i potražite kutove koji zaslužuju vašu pažnju pri godišnjem čišćenju, poput prostora iza ormara i teških polica. Iskoristite ovu priliku da uklonite ono što se nalazi u ormaru kako biste ga očistili i organizirali i još uvijek čisti za sobom jer je prazan.


Također uklonite gljivice i bakterije s naslona ormarića u kuhinji i kupaonici, a jastuci, madraci i presvlake pustite da se sunčaju kako bi se riješili gljivica, bakterija i grinja.

Eksterijer kuće

Ne zaboravite na vrt, balkon i sve vanjske dijelove kuće. Ako živite u stanu, provjerite čistoću vrata i prostirke. Ako živite u kući, pobrinite se za vrt i dvorište. Možda je ovo pravo vrijeme za sadnju novih cvjetova i uklanjanje mulja sa trotoara.

Tako da ništa ne ostavljate iza sebe, napravite popis svega što želite očistiti i organizirati kako bi vaše godišnje čišćenje bilo još efikasnije. Slijedite naše savjete i manje patite od toga čišćenje na kraju godine ili početak godine.

Philips PerformerProEco usisavač štedi energiju. Saznaj kako! (Siječanj 2022)


  • čišćenje
  • 1,230