Trikovi šminkanja traju duže

Svaka žena kad izlazi, voli šminkati i uredno šminkati. Većina se nada da će biti besprijekorno do kraja dana ili čak zabave, što se vrlo teško događa. Jedan od velikih negativaca je masnost kože koja se razgrađuje da bi brzo postala. Postoji nekoliko trikova kako šminka potrajati duže. Ali da bi oni zaista uspjeli, morate znati svoj tip kože i koristiti prave proizvode.

Priprema kože

Ako imate suhu kožu, nanesite samo hidratantnu kremu za lice i spriječite da koža postane previše svijetla ili suha. Ako imate masnu kožu, trebali biste biti posebno oprezni prilikom nanošenja šminke. Prije nego što započnete šminkanje, temeljito operite lice sredstvima protiv sjaja ili masti kako biste uklonili suvišne nečistoće i sebum.

Zamotajte ledeni kamen u gazu ili hladnu fiziološku otopinu u pamuk i utrljajte ga po licu, to također pomaže u zatvaranju pora i popravljanju šminke. Tada je preporučljivo proći adstrigentni losion za dubinsko čišćenje kože i tek tada započeti šminkanje.


Temelj, puder i rumenilo

Nakon što je koža čista i bez masnoće, nanesite temelj, koji bi trebao biti jednak vašem tonu kože. Da biste povećali fiksaciju, dodajte nekoliko kapi zaštitnika bez ulja. Nanesite kompaktni puder, upotrijebite meku četku za bolji finiš. Rumenilo izlazi lako, posebno kada je puderasto. Stoga uložite u tekuće rumenilo koje se dobro drži, jasno definira značajke lica i ostavlja ga da izgleda prirodno. Nanesite tekuće rumenilo dodirivanjem prsta.

oči

Prije nego što nanesete sjenilo, na kapke nanesite sredstvo za umivanje, podlogu i kompaktni puder kako biste poboljšali prijanjanje i prianjanje na koži. Ako je nijansa kremasta, nanesite je mekim potezima kako biste se dobro učvrstili. Za puder sjenila koristite vlažnu četku kako bi pigment bio živ. Olovka i maskara po mogućnosti bi trebali biti dokaz? vodu da se ne razmazuje i ne ostavi ružan i zaprljan izgled.

usta

Da biste dobili više ruža za usne, nanesite prvi sloj četkom, obrišite višak papirom, a zatim obrišite kompaktni puder i drugi sloj ruža za usne. Ako vam se ne sviđa boja usana, ali ne želite je obilaziti s tim suhim izgledom, samo upotrijebite sjaj. Sjaj je praktičniji, ne traje dugo i može se retuširati u bilo kojem trenutku.

Više savjeta

Završni dodir koji će vam pomoći da izdržate duže je sprej za fiksiranje šminke, koji ne samo da vas štiti od bilo kakvih promjena, već i čini da naneseni proizvodi ostanu na licu dok ih ne uklonite. Uvijek je dobro imati i tkiva u vrećici, izvrsna su za uklanjanje masnoće s lica. Kad god trebate, lagano pritisnite tkivo preko kože, to pomaže u uklanjanju masnih mrlja i ostavlja vašu šminku besprijekornom bez mrlja.

Praktična žena - Gde se nanosi parfem i kako da traje duže? (Svibanj 2021)


  • Šminkajte
  • 1,230