Greške šminke koje ostare lice

Šminka može učiniti čuda za žensku ljepotu. Samo nekoliko trikova i pravilna primjena proizvoda za pomlađivanje u nekoliko godina u nekoliko minuta. Međutim, neki iscjepci mogu imati suprotan učinak: umorni izgled i manjkavi dokazi.

Pogledajte sada popis glavnih greške u šminkanju koje ostare lice, Također znate rješenja o tome kako spriječiti da vam detoniraju izgled.


Višak baze

Izrazne linije, akne i mrlje primjeri su problema s kožom koje je teško sakriti. Ali ako pogrešku nanesete tri, četiri ili čak više temeljnih slojeva, samo ćete pogoršati svoj izgled i uopće neće nestati.

Ako je baza dobre kvalitete, za postizanje prirodnog rezultata dovoljan je samo jedan sloj. Ponovnim nanošenjem proizvoda ostat će teška koža i umjetno lice. Još jedna pogreška je korištenje osnovne nijanse različite od boje kože.

Budite vrlo oprezni kada koristite osvjetljujuće baze. Kada ima višak, ova vrsta proizvoda naglašava neželjene bore. Također obratite pozornost na upotrebu sredstva za korekciju korektora. Trošenje previše sredstva za skrivanje na tamne krugove može stvoriti debeli sloj proizvoda i privući više pozornosti na nesavršenost. Za gladak učinak, proizvod uvijek nanesite laganim tapkanjem.


Previše prašine

Puder za lice sjajan je saveznik za uklanjanje sjaja s lica, posebno za one s masnom kožom. Ali budite svjesni, jer ako se primijeni u pretjeranom obliku, proizvod na kraju naglašava bore i linije izraza lica.

Ako već imate bore, ne krenite sa šminkom. Upotrijebite samo hidratantnu podlogu, masku za trepavice, ruž i rumenilo kako biste izgledali lijepo. Zapamtite da oni sa suhom kožom trebaju izbjegavati prašinu, čak i ako nema bora.

Kapi ruž

Sa starenjem, prirodna kontura usana ima tendenciju izblijedjenja i to olakšava iscjedak ruža. Usne također vremenom gube volumen. Stoga se ne preporučuju vrlo tamni ruževi jer izgleda da smanjuju područja na kojima se nanose.


A budući da tanke usne čine da izgledate starije nego što jeste, rješenje da ih učinite privlačnijima je zaokružiti usta pomoću bezbojne ili usne u boji i bolje popraviti ruž ili sjaj. Radije koristite svijetle boje ili žive boje kao što su koraljna i ružičasta.

Maskara koja masira trepavice

Maska za trepavice pomaže dobiti volumen i podići izgled. Međutim, pri nanošenju proizvoda morate biti oprezni, posebno na donjim trepavicama. U velikim količinama, proizvod može završiti naglašavajući fine linije i čineći izgled teškim. Pretjerana maskara također može ostaviti male kuglice i pretjerano zadebljati trepavice, što narušava izgled.

Prolazite samo tanki sloj. Ako razmazujete, upotrijebite fleksibilno sredstvo za uklanjanje laka za nokte kako biste uklonili mrlje. Jedan trik za sprječavanje mrlja prilikom nanošenja maskare je postavljanje posjetnice ili bilo kojeg drugog tvrdog papira ispod donjih trepavica. Jednostavno je, ali djeluje.

Metalne sjene

Svijetle, metalik nijanse danas su snažan trend šminkanja, ali treba ih pažljivo koristiti kako ne bi pokvarile šminku. Kada se nanose na pomični očni kapak, ispod obrva i unutarnjeg kuta oka, dobro u suzni kanal, oni čine izgled mlađim. Međutim, kada se koriste u području konture očiju, metalne sjene dodatno naglašavaju linije i viseće kapke. Najbolje je odlučiti se za sjene u neutralnijim tonovima.

4 efikasne JOGA vezbe za LICE bez BORA (Siječanj 2022)


  • Šminkajte
  • 1,230