Znajte različite vrste mirisa

Većina žena ne napušta dom bez dobrog parfema. Ali na kraju krajeva, što je? Dobar parfem ?? Kako odabrati pravi miris za vas?

Da biste napravili dobar izbor, ključno je shvatiti da na tržištu postoje različite vrste mirisa. I znate glavne razlike među njima? njegove prednosti i nedostaci? Važna je točka.

Alessandra Tucci, specijalist parfema i osnivač parfemske parfumerije (koja posjeduje ekskluzivnu licencu francuske parfumerije Parfumerija Cinquième Sens u Brazilu), objašnjava da, baš kao i u svijetu mode, šminke, gastronomije, raznolikost parfema nastoji služiti različitim potrošačima. ? koji imaju svoje posebne sklonosti i ukuse.


Ono što definira parfem jest njegova osobnost, od čega se sastoji: ako je to na primjer veseli, lagani, mladenački i svježi parfemi, napravit će se od sastojaka koji dolaze iz vrtova, poput cvijeća i voća; može li još uvijek biti tajanstvena, tamna, duboka i napravljena od sastojaka poput dimljene šume, tamjana, vanilije, šafrana? primjer je Alessandra. "Postoji mnoštvo nijansi mirisa", dodaje.

EDT X EDP X EDC

Jeste li ikad primijetili u nekom parfemu riječi: toaletna voda? ili? eau de parfum? a možda je bio malo zbunjen u smislu značenja toga.

Služe li nazivi EDT (toaletna voda), EDC (eau de cologne) i EDP (eau de parfum), koji su danas najpopularniji u svijetu mirisa, za definiranje stopa koncentracije glavnog spoja? sam parfem? u otapalu. Dakle, poznato je koja je koncentracija čistog parfema otopljena u ovoj otopini.


Važno je napomenuti da u pogledu kvalitete nomenklature nemaju nikakve razlike. Sofisticiranost mirisa mnogo više ovisi o savršenom balansu mirisa (note i akorda). Ali naravno, njegova dugovječnost na koži će odrediti koncentraciju ekstrakta mirisa.

U nastavku stručnjak za parfeme Alessandra objašnjava razlike između EDT, EDP i EDC-a:

EDC: je eau de cologne, slično kao eau frâiche. Doziranje iznosi oko 2%, a trajanje na koži doseže i do 4 sata. Treba ga koristiti u obilju i ponovo ga primjenjivati ​​nekoliko puta u toku dana. Cijena je pristupačnija, ali s obzirom na to da je u izobilju za upotrebu, završava brže ?, naglašava Alessandra.


EDT: To je toaletna voda ili kolonjska voda s dezodoransom u Brazilu. To je parfem koji sadrži od 10% do 14% mirisa otopljenog u alkoholu koji traje oko 6 i 8 sati. Parfem je "upravo u pravu", tako da nema nedostataka, naglašava Alessandra Tucci.

EDP: je eau de parfum. To je parfem koji sadrži 15% do 17% mirisa otopljenog u alkoholu i traje oko 10 sati. Za dulju trajnost, obično je cijena viša od EDT-a ?, objašnjava stručnjak. Kako je koncentriraniji, treba ga primijeniti u maloj dozi.

10 mogućnosti parfema s različitim vrstama mirisa

Ispod ćete pronaći galeriju različitih vrsta mirisa s mirisima EDT, EDP i EDC:

Prava ljubav parfem Elizabeth Arden za R $ 79 na Sepha

Dezodorans Köln ružičasti papar i mandarina L? Okcitana za R $ 115 kod L? Okcitana

Parfem Fantasy EDT za 99 dolara na Sepha

Parfem Lady Million Paco Rabanne za 299 dolara na Sepha

212 Seksi parfem Carolina Herrera za 399 dolara na Sepha

Nouveau Cologne parfem za 78,90 $ na Netfarmi

Parfem Ana Hickmann Summer Party za R $ 59,90 na Netfarmi

Acqua di Gioia Giorgio Armani za 219 dolara kod Sephora

Vanzemaljac Aqua Chic Thierry Mugler za 186 dolara u Sephori

Lily Eau de Parfum O Boticário za 160 dolara na O Boticário

Sjetite se da svaki od njih ima svoje specifične note, a ovisno o vašem osobnom ukusu, možda ćete pronaći jači EDT? nego EDP zbog svoje vrste arome.

Savjeti za odabir pravog mirisa za vas

Alessandra Tucci objašnjava da ne postoji čarobna formula za odabir parfema, ali neki savjeti mogu vam pomoći.

U nastavku dajete stručne savjete i jednostavne savjete kako napraviti dobar izbor:

  • Prvo, razmislite o sebi, "što vam odgovara, jer je odabir parfema vrlo osoban i ne bismo se trebali oslanjati na druge ljude", objašnjava stručnjakinja Alessandra. "Razmislite o vrstama parfema koje ste već koristili, vašem stilu, svejedno, koje vrste parfema volite i ne volite", dodaje.
  • To nije zato što neki parfem čini veliki hit na tržištu i svi su ga vaši prijatelji već kupili da ga morate kupiti. U ovakvom je izboru ključno biti autentičan.
  • Alessandra Tucci ističe da je ključno kušati razne parfeme na vrpci i odabrati do tri kako biste se osjetili na koži i pratili njihovu evoluciju. Budite oprezni, ne kupujte parfem na impuls! Vrlo je važno pratiti evoluciju mirisa, on nikada neće biti isti od aplikacije do kraja trajanja. Zbog toga postoje početne note, tijelo i pozadina. Za one odlazeće karakteristično je prvo djelovanje parfema; tijelo je ličnost, a dno je trajanje ?, objašnjava stručnjak.
  • Kad su u pitanju tipovi mirisa, EDT je ​​odličan izbor za svaku vrstu žene: traje 6 do 8 sati. A trošak je obično niži u usporedbi s cijenama EDP mirisa.

  • EDP ​​je najbolja opcija za ljude koji žele da miris traje dulje. Trajanje otprilike 10 sati može se proći, primjerice, ujutro u 8 sati, a vjerojatno će trajati do kasno popodne, 18 sati.
  • EDP ​​je opcija za ljude koji vole parfeme, tako da nemaju problema trošiti malo više na njih.
  • EDC je općenito povoljniji, tako da je dobar izbor za one koji vole imati razne vrste parfema (s različitim mirisima) kod kuće.
  • Ljudi koji nemaju puno vremena i / ili zaborave nanijeti parfem tijekom dana, trebali bi izbjegavati EDC mirise (koji traju do 4 sata).

Uz sve ove smjernice lakše je napraviti dobar izbor! Uostalom, većina žena se u svom svakodnevnom životu voli osjećati dobro i čak i mirisno!

???? Zanimljivosti O Psima - Top 10 Nevjerojatnih Zanimljivosti O Psima! (Svibanj 2022)


  • Koža, parfem
  • 1,230