Ljudska manga

ljudska mangan ili guba To je parazitska bolest koju uzrokuje grinja. Baš kao i druge infekcije i parazitske bolesti, može pogoditi bilo koga. Najčešće se mangan pojavljuje u slabo očišćenim, lošim uvjetima, ali nije povezan samo s lošom higijenom. Da biste dobili šuga, samo trebate kontaktirati osobu koja ima problem. Uz to, grinja koja uzrokuje bolest hrani se kožom, a ne prljavštinom.

Kada grinja nađe novu žrtvu, druži se na svojoj koži i ženka odlaže jaja koja nakon deset dana rađaju nove parazite. Ako osoba ne prima liječenje, ovaj ciklus se ne završava i bolest se nastavlja.


Šugavi simptomi

svrab To je glavna karakteristika bolesti i javlja se jer naša koža razvija alergijsku reakciju na kućnog ljubimca. To se svrbež pogoršava noću.

drugo šuga simptomi to su crvenkaste kuglice i ljuštenja na koži. Lezije uzrokovane šuga uglavnom utječu na trbuh, bokove, donji dio trbuha, pupak, pazuhe, laktove, zapešća, razmake između prstiju i stražnjice.

Liječenje šuga

mangan grinja Preživljava satima ili danima na odjeći, sofi, stolicama, ručnicima, što bolest čini zaraznom i obično pati više od jednog člana obitelji. Zbog toga se često savjetuje da svi ljudi koji žive u istoj kući liječe šuga, čak i ako je samo jedan od njih svrbež.


liječenje šuga Izrađen je s insekticidima koji nisu loši za ljudsku kožu. Oni su pozvani scabicides, koja se nalazi u obliku losiona ili sapuna. Bolest se može kontrolirati i oralno, s lijekovima za ublažavanje svrbeža.

Proizvod treba nanositi tri dana na svu kožu osim vlasišta i lica. Nakon tjedan dana, trebate ponoviti tretman kako biste ubili grinje koje su u prvoj fazi liječenja još bile u jajima i tako nisu pogođene.

Odjeća, posteljina i ručnici za kupaonicu moraju se mijenjati svaki dan kada se primjenjuje škabicid. Najbolje je sve dijelove oprati vrućom vodom i željezom.

Je li ljudska mangan isto što i pseća?

Ne, the ljudska mangan se razlikuje od pseće šuga, Za svaku od bolesti postoji specifičan grinja. Čak se može dogoditi da pseća krasta dospije u ljudsku kožu, ali grinje ne ostanu dugo na koži, umiru i problem nestaje. Slično tome, ljudska mangan se ne osvećuje psima.

3 Kinder-Serien die insgeheim ANIMES/aus JAPAN sind!? (Siječanj 2022)


  • Prevencija i liječenje
  • 1,230