Kako koristiti iluminator za poboljšanje vaše kože šminkom

Lijepa koža izgleda mlađe, a šminka je ima u jednu od svojih svrha. Među raznim ljepotama koje pridonose povećanju i poboljšanju ljepote kože je i iluminator. Prema frizerskom stilu i šminkerici Fabrícia Cocol, iluminator se koristi za razne funkcije, uključujući pojačavanje crta lica, osvjetljenje lica i izgleda što daje prirodan, zdrav i mladenački izgled.

Osvjetljivač se može koristiti i danju i noću, za lakši ili složeniji make-up, samo trebate obratiti pažnju na neke detalje prilikom odabira i nanošenja proizvoda.

Kako odabrati pravi iluminator

Puder, kremast, olovka, brončani efekt. Konačno, na tržištu su dostupni proizvodi različitih nijansi i tekstura, a radi prirodnog učinka proizvod mora odgovarati vrsti i tonu kože.


Idealan ton sjaja

Što se tiče nijansi naznačenih za svaki ton kože, šminkerica Fabrícia objašnjava da su za svijetloplave žene naznačene iluminatori u srebrnim tonovima, dok bi se tamnokosi i crnokosi trebali kladiti na zlatne tonove. Druga mogućnost je korištenje prozirnog proizvoda koji ne dodaje boju, već samo reflektira svjetlost. U svakom slučaju treba paziti na višak proizvoda kako ne bi postali umjetni ili previše vidljivi.

Prava tekstura za svaki tip kože

Vrsta prekrivanja iluminatora, osim što mijenja učinak, također utječe na trajanje i kvalitetu nanošenja, ovisno o vrsti kože na koju se nanosi. Imajući to na umu, šminkerica Fabrícia podučava: • Puder iluminatora (kompaktan ili labav) nanosi se na jagodice, T-zonu (čelo, nos i bradu) i na kapke kako bi se postigla sjenka , Ova opcija ima dobru fiksaciju i mogu je koristiti svi tipovi kože.

Fabrícia savjetuje da žene s masnom kožom trebaju izbjegavati iluminatore kremaste teksture. Ipak, vrlo zanimljiva prednost krem ​​proizvoda je ta što ih možete pronaći u vodootpornim verzijama. To im daje dugotrajniji učinak čak i u situacijama izlaganja toplini.


O primjeni: Važno je nanositi je u maloj količini, osim što razmazuje i izjednačuje kožu. Može se koristiti na istim mjestima, ali s posebnom pažnjom u području očiju, kao što mogu? ako se ne primjenjuje pravilno.?

Tekući iluminatori, s druge strane, izvrsni su za žene sa suhom kožom, jer ih nekako čine hidratiziranijima. Na zrele kože mogu se koristiti i tekući u obliku. Kada se nanosi zajedno s korektorom u području tamnih krugova, daje lijep i pomlađujući učinak.?, Komentira Fabrícia.

Dostupna je i dodatna masa, preparati za pripremu kože koji također mogu imati posvjetljujuću funkciju, čime će koža biti hidratizirana, ujednačena i blago osvijetljena. Za dan su BB i CC kreme opcija za postizanje istog učinka. Osim što čuvaju vašu kožu, jer imaju kremu za sunčanje.


Gdje mogu primijeniti iluminator?

"Općenito, iluminatori se mogu koristiti na istim točkama lica. Ono što mijenja je način nanošenja i izbor prema vrsti kože", objašnjava šminkerica.

Iluminator se obično nanosi na pet područja lica: preko usana, nosa i unutarnjeg kuta očiju, na gornjem obrazu i ispod luka obrva. Provjerite zašto i učinke iluminatora na svaki:

  1. Iznad jagodica

  Primjena iluminatora između jagodica i očiju pomaže pojačavanju izgleda i označava jagodice, ostavljajući dojam tanjih lica. Može se kombinirati s prahom za tamnjenje kako bi se dodatno pojačao učinak.

  2. U Kupidovom luku

  Kupidov luk je onaj "V" koji se nalazi na vrhu usana. Iluminator u ovoj regiji stvara izraženiju konturu usana i privlači pažnju na cijela usta. Postoje iluminatori u obliku olovke koji olakšavaju primjenu proizvoda na ovom području. Osim toga, moguće je pronaći ekskluzivne mogućnosti za usne.

  3. Na vrhu nosa

  U ovom dijelu iluminator treba pažljivo nanositi samo na nosnu kost, bez prelaska na vrh ili između obrva. Učinak je od tanjeg nosa. Za ispravan učinak važno je nacrtati ravnu i tanku liniju.

  4. Ispod luka obrva

  U ovom slučaju, iluminator služi za podizanje oka i naglašavanje obrva. Također pomaže u poboljšanju šminke za oči. Prema Fabrícia Cocolu, odgovarajuće nijanse su biserne.

  5. O svjetlosnoj točki

  Točka svjetlosti je u unutarnjem kutu očiju, a funkcija iluminatora na ovom području je otvaranje oka.Kao i u području obrva, i ovaj dodir pomaže poboljšati regiju oka i šminku kao cjelinu.

Ostala mjesta na kojima možete primijeniti proizvod

Ovo su najčešća mjesta, no osvjetljivač se može koristiti i na vrhu nosa radi natezanja ili cijele T zone (čelo, nos i brada) za postizanje prirodnog sjaja. U ovom slučaju, dobar savjet je nanijeti iluminator u prahu (proziran) kako biste uklonili masnoću s kože i istovremeno ispravili manje nesavršenosti na licu.

Također je važno zapamtiti da iluminator ističe i ističe područje u kojem je bio nanesen, pa ako ne želite privući pažnju na bilo koje određeno područje lica, pokušajte izbjeći upotrebu iluminatora na njemu.

10 vrlo preporučenih iluminatora

Pogledajte popis sjajnih iluminatora različitih vrsta i tekstura koje možete kupiti na mreži:

High-beam Benefit Cosmetics Highlighter za 50 dolara na Sephori

Osvjetljavajući prah zvijezda u prahu za 86,00 dolara kod Sephora

Uplight osvjetljujuci gel za R $ 135,00 kod Sephora

Iluminator Ko je rekao Berenice za R $ 31,90 na Tko je rekao Berenice

Stick iluminator stick za kutiju za 42,90 dolara u Bora Colega trgovini

Mineralizirajte Skinfinish MAC kompaktni puder za R $ 129,00 kod Sephora

Glatko osvjetljavanje korektora i iluminator za R $ 69,00 kod Sephora

Napravite B. Flash iluminator za 50,99 dolara u O Boticário

Vult Illuminator Primer za 9,99 dolara u trgovini Bela

Nars Illuminator Illuminator za R $ 132,00 kod Sephora

Kako koristiti iluminator korak po korak

Osvjetljivač u prahu treba nanositi labavijom četkom. Veličina ovisi o regiji aplikacije. Već kremasti i tekući iluminatori mogu se nanositi pomoću četkica ili prstiju, uvijek imajući na umu da se postigne ujednačeno pokrivanje. U svakom slučaju, važno je ne pretjerivati ​​s količinom proizvoda i primjenjivati ​​samo u regijama koje odgovaraju vašim potrebama i osobnim karakteristikama.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s primjenom iluminatora, evo nekoliko vodiča koji vam mogu pomoći.

<

Prekrasne šminke kako bi vas inspirirale

Pogledajte 10 Bloger čini da želite iskusiti dodatnu iskru.

High-beam Benefit Cosmetics Highlighter za 50 dolara na Sephori

Osvjetljavajući prah zvijezda u prahu za 86,00 dolara kod Sephora

Uplight osvjetljujuci gel za R $ 135,00 kod Sephora

Iluminator Ko je rekao Berenice za R $ 31,90 na Tko je rekao Berenice

Stick iluminator stick za kutiju za 42,90 dolara u Bora Colega trgovini

Mineralizirajte Skinfinish MAC kompaktni puder za R $ 129,00 kod Sephora

Glatko osvjetljavanje korektora i iluminator za R $ 69,00 kod Sephora

Napravite B. Flash iluminator za 50,99 dolara u O Boticário

Vult Illuminator Primer za 9,99 dolara u trgovini Bela

Nars Illuminator Illuminator za R $ 132,00 kod Sephora

Military Tactical Watches - Top 10 Toughest Military G-Shock Watches for Tactical & Outdoors (Lipanj 2022)


 • Šminkajte
 • 1,230