Kako pohraniti namještaj u MDF

Trenutno je MDF (MaDeFibra) namještaj prisutan u većini brazilskih domova. Međutim, ovaj je materijal krhkiji od drveta i treba mu posebnu njegu tako da njegovo trajanje i očuvanje budu duži. Stoga smo za vas odabrali savjete kako ih uspostaviti i imati ljepši namještaj duže.

Jedan od glavnih briga za MDF namještaj jest izbjegavati izlaganje suncu. Sunčeva svjetlost može uzrokovati da dio promijeni svoju boju, a mogu utjecati i na njegove karakteristike. Stoga obavezno štitite svoj namještaj držeći ga na mjestima gdje sunčeva svjetlost ne sjaji ili preprekama poput stakla sa zaštitnim filmovima ili zavjesama.


drugo budite oprezni s namještajem od MDF-a to je njihova zaštita od vlage. Stoga je potrebno obratiti posebnu pozornost na namještaj koji se nalazi u kupaonici i kuhinji, kao i uvijek paziti na zidove kako biste primijetili bilo kakve curenja. Ako je potrebno, upotrijebite brtve namještaja u blizini sudopera i drugih predmeta koji mogu akumulirati vlagu. Također, izbjegavajte raširiti ručnike i ostale mokre dijelove na vašem MDF namještaju.

Također izbjegavajte kontakt s određenim tvarima kao što su mastila, čak i olovke u MDF-u. Te tvari mogu nanijeti nepopravljivu štetu namještaju. Pazite pri odabiru sredstava za čišćenje koje ćete koristiti u ovom namještaju. Pročitajte naljepnicu i budite svjesni je li proizvod kompatibilan MDF namještaj.

Prema ABIPA (Brazilsko udruženje industrije drvnih panela) čišćenje gotovih drvenih ploča To treba učiniti čistom, mekom krpom koja ne ostavlja vlakna, koja je suha ili lagano navlažena blagim sapunom i vodom, istisnuta je dobro dok ne padne voda. Ne smiju se koristiti brusna sredstva poput čelične vune i oštrih predmeta. Za uklanjanje mrlja koristite krpu blago navlaženu jednakom otopinom alkohola i vode.


Pokušajte ne stavljati pretjeranu težinu na ovaj namještaj ili se nasloniti na njega kako biste dostigli predmete koji su viši. To može ostaviti namještaj neravnim ili čak i razbiti dio. Posebno pazite ako imate djecu kod kuće, jer oni često koriste namještaj i njegove ladice za potporu.

Pokušajte ne stavljati topli predmeti na MDF namještaju, jer može ostaviti tragove na namještaju. Materijal radije zaštitite nosačima za panj kako biste izbjegli daljnja oštećenja namještaja.

Također izbjegavajte upotrebu oštrih predmeta poput noževa i štikle na ovom namještaju, oni mogu završiti klizanje i označavanje ili rezanje komada MDF-a.

Važno je s tim namještajem postupati "s ljubavlju". Postupajte s njima pažljivo i pokušajte ih spriječiti da se sudaraju s ostalim namještajem. Budući da su osjetljiviji, neophodno je dodatno paziti prilikom obnove i promjena jer se jednostavnim pritiskom na MDF namještaj može izmijeniti ili izokrenuti. Dakle, sva briga je mala.

Prihvaćanjem ovih mjera, očuvanje oblika, čvrstoće i ljepote vašeg MDF namještaja postaje lakše. Stoga vrijedi tretirati svoj namještaj pažnjom koju zaslužuju i ne morate uskoro kupiti novi namještaj.

Obnova Starih Sobnih Vrata / URADI SAM (Siječanj 2022)


  • čišćenje
  • 1,230