Kako uštedjeti vrijeme pripreme jela

Vodite djecu u školu, idite na posao, hrabri promet na putu kući i na kraju pripremite obiteljsku večeru. Ovo je rutina suvremenih žena koje moraju pomiriti lik majke, supruge i profesionalne. Takva odgovornost i predanost ne ostavljaju mjesta za slobodno vrijeme ili osobnu njegu. Iz tog razloga, žene sve više traže druge alternative smanjiti vrijeme posvećeno dnevnim zadacimakao priprema obroka.

Kako bi se postiglo ovo smanjenje, opcija je da hrana ovog tjedna bude smrznuta. No kako je hrana ozbiljna, pogotovo kad je riječ o djeci, žene se još uvijek boje pridržavati se ove prakse. Međutim, važno je znati da će se pri zamrzavanju usporiti razvoj mikroorganizama i proces pokvarenja hrane, a sve će ovisiti o načinu na koji će se postupiti prije i nakon zamrzavanja.


Praktičnost je ono što pokreće svakodnevni život moderne obitelji. Koja žena nikad nije odlučila pržiti hamburger nego skuhati hranjivi komad mesa? Umjesto da se lako pripremaju nezdravu hranu, rješenje može biti otapanje riže, graha i pratnje u roku od nekoliko minuta. Ovo je način da se zadovolje prehrambene potrebe obitelji i štedi vrijeme, jer priprema večere nije posljednji zadatak dana.

U nedjelju je slobodan dan, a samim tim i više slobodnog vremena pripremiti večeru cijeli tjedan, Ključno je kritički odabrati izbornik, kuhati ga i držati smrznutim u obrocima. "Nakon kuhanja hrane u dovoljnoj količini da se ispuni odabrani period, samo je zamrznite svaku u spremniku i razdvojite ih na dnevne porcije", kaže nutricionistica Tamires Oliveira.

Svako posluživanje treba sadržavati ono što je potrebno za obrok, jer hrana nakon odmrzavanja više ne smije biti smrznuta. Nakon odmrzavanja hranu treba konzumirati u roku od 24 sata. Dobar savjet za uštedu vremena je izvaditi hranu iz zamrzivača i ostaviti je da se odmrzne u hladnjaku ?, sugerira nutricionistica.


Odmrzavanje također zaslužuje posebnu pozornost. Svaka namirnica zahtijeva svoj način odmrzavanja. Ali kako bi se zamrznuta hrana izgubila od hranjivih sastojaka, idealno je koristiti kipuću vodu i kuhanje na pari ?, objašnjava Tamires.

Riža, grah, meso, riba i piletina, uobičajena hrana, mogu se zamrznuti. Stoga je zajamčena raznolikost tjednog jelovnika. I da vas pratim, salata je uvijek dobrodošla. "Važno je uravnotežiti obrok sa salatom i desertnim voćem", preporučuje nutricionistica. Općenito, priprema salata je lagana: operite, narežite i začinite.

Posljednji savjet: Važno je uvijek koristiti ono što je dulje vrijeme bilo u zamrzivaču. Da bi se ova kontrola držala idealno je označiti sve što je smrznuto. Obratite pažnju na preporuke, uštedite vrijeme i brinite se samo o tome da li obitelj bude za stolom.

VELIKE PRILOG SALATE ZA ROŠTILJ KOJE MOŽETE PRIPREMITI UNAPRIJED (Siječanj 2022)


  • Hrana, kuhinja
  • 1,230