Kako uštedjeti na školskom priboru

Nastava će se vratiti i već se brinete zbog prevelikih troškova školski pribor, upis djece među toliko drugih troškova koji se sakupe početkom godine.

Kako bismo vam olakšali potrošnju, za vas smo odabrali praktične savjete koje trebate primijeniti kada je riječ o izradi kupite školski pribor za svoju djecu, Tako štedite više i imate manje glavobolje u ovo doba godine, što bi trebalo biti mir, zbog blizine blagdana.


Jedna od prvih stvari koju biste vi i vaše dijete trebali učiniti je razgovarati o očuvanju materijala i provjeri onoga što je još u dobrom stanju i može li se koristiti u ovoj novoj školskoj godini. Pokažite mu da mnogi materijali, ako se brinu o njima, traju dulje, tako da možete uštedjeti novac. Radeći to, već imate trenutak da ga naučite kako upravljati imovinom i novcem.

Napravite popis onoga što treba zamijeniti i usporedite sa popisom koji vam je pružila škola. Tako ćete dobiti konačan popis svega što vam treba. Pazite na prevelike narudžbe nekih institucija i pogledajte koliko je cool naručiti sve te proizvode.

S popisom u ruci, sljedeći korak je istraživanje cijena. Možete provjeriti vrijednosti robe putem interneta i provjeriti njihove cijene u fizičkim trgovinama. Još jedan korak koji možete poduzeti u pripremi kupovina školskog pribora jest postaviti proračun i pokušati ga ne premašiti.


Također možete povesti dijete sa sobom u kupovinu i započeti s učenjem vrijednosti svakog proizvoda koji koristi. Možete ga zamoliti da vam pomogne dodavanjem vrijednosti svakog kupljenog materijala i na taj način radite zajedno za dobro oboje.

Pokažite mu i da ne mora uvijek kupovati građu svog omiljenog lika, već prilagodite bilješku ili futrolu koja nije tiskana s vlastitim naljepnicama i izrezima. Ovo je zabavna i jeftina alternativa proizvodima s likovima iz crtića i marki.

Ne zaboravite zadržati sav dokaz o kupnji i fakturama, jer ako primijetite kvar na materijalima, razmjena se može izvršiti bez dodatnih komplikacija.


Druga opcija za one koji žele uštedjeti novac je da kupuju u većim količinama u susretu s drugim roditeljima. Razgovarajte s roditeljima kolega iz razreda svog djeteta i budite organizirani za grupnu kupnju i još jedan popust.

Ovo je zanimljivo jer, osim što je ekonomično, sprječava vrstu materijala koji razrednici koriste i tako da nitko ne ide s mnogo kvalitetnijim ili nižim kvalitetom gradiva u školu, izbjegavajući sramotu među učenicima.

Stoga isplanirajte kupovinu i neka vam dijete pomogne i nauči štedjeti. Tako ga štedite i učite korisne lekcije za život.

Sve za školu - Shopping Family Zrenjanin (Siječanj 2022)


  • Karijera i financije
  • 1,230