Kako staviti slike na zid

Slika može promijeniti izgled zidova vašeg doma ili ureda, ali ne vrijedi se družiti na bilo kojem zidu. Ako se nalazi na strateškim lokacijama, slike sposobni su dati iznenađujući učinak na okoliš.

Okviri općenito izgledaju bolje i izgledaju bolje kada su obješeni s očne linije prema dolje. No usprkos tome, za to nema pravila stavite okvire na zid, Morate uzeti u obzir ravnotežu okoline, smatrajući da bi okvir trebao nadopunjavati elemente koji će se nalaziti oko njega i koji moraju imati osobnost. Može se postaviti na zid ili jednostavno biti blizu drugih predmeta ukrašavanja i namještaja.


Kako se ne bi požalilo nakon bušenja zida, savjet je isplanirati i testirati željeni sastav prije stavljanja okvira definitivno na zid. Možete raširiti djela preko poda ispred odabranog zida i vidjeti hoće li rezultat izgleda točno onako kako ste zamislili.

Klasični aranžman za objesiti okvir Središte je iznad sofe, bračnog kreveta ili čak bočne ploče. Ako želite slijediti ovaj klasični trend, sredite okvir prema širini i visini u odnosu na namještaj. Za idealan položaj podijelite prostor između vrha namještaja i stropa na pola. Ako više volite moderniji izgled, na primjer, pričvrstite zaslon 5 cm od bočne strane kauča.

Slobodni zidovi, bez naslonjenog namještaja ili drugih ometajućih predmeta, izvrsna su mjesta za igru kompozicija raznih okvira, Možete ih popraviti na različitim visinama, čak i blizu poda.


Kako biste postigli dobar dojam na posjetitelje, savjet je staviti sliku u predsoblje kuće. Učvrstite okvir tako da bude centriran i poravnan s gornjim vratom vrata. Također možete horizontalno objesiti više okvira u nizu. Poravnajte ih po cijelom vrhu okvira i ostavite 8 do 10 cm udaljenosti između svakog okvira.

Ovaj sastav od okvira u nizu Može se koristiti i u hodnicima, koji čak i sjajno izgledaju s okvirima raspoređenim na isti način kao i slobodni zidovi.

Njega okvira

Slike su ukrasni predmeti koji zaslužuju veliku brigu. Dakle, ako živite na mjestima u kojima je puno vlage, vašu pažnju treba udvostručiti. Imajte na umu da kad uklonite okvir postoje mrlje na zidu, jer je to znak koncentracije vlage. Vlaga može nastati i zbog prodiranja. Pazite objesiti okvire na zidovima koji primaju izravnu sunčevu svjetlost, to može uzrokovati blijeđenje boje i sušenje boje.

Kako staviti sliku preko celog zida (rasterbacija) (Siječanj 2022)


  • dekoracija
  • 1,230