Kako organizirati i arhivirati dokumente kod kuće

Tko se nikada nije našao u hrpi papira radi fakture proizvoda koji treba uzeti za tehničku pomoć? Ili trošite vrijeme i energiju na potragu za računom koji istječe danas i treba ga platiti bez odlaganja? Da, to su stresne situacije koje se lako mogu izbjeći slijedeći neke vrlo korisne savjete kako organizirati dokumente kod kuće.

Prvi korak u organizaciji papirologije je razvrstavanje prema temama: računi, osobni dokumenti, bonovi, prijava poreza na dohodak i tako dalje. Jedan savjet je koristiti mape različitih boja za spremite dokumente, Prepoznajte svaki s naljepnicama, možete imati, na primjer, mapu za plaćanje računa, drugu mapu za plaćene račune. a jedan namijenjen samo "osobnim dokumentima".


Ako mape imaju kartice, uzmite malo vremena da budite precizniji i stvorite kategorije za svaki dokument. Plaćeni računi? Može se podijeliti na vodu, struju, kreditnu karticu, kondominijum, telefon, školarinu. Drugi prijedlog za mape s karticama je arhiviranje, posebno računa, po mjesecima.

Da znam koliko dugo treba spremiti svaki dokument Ovo je još jedan vrlo važan savjet. Računi za iznajmljivanje, bankovni izvodi i računi za vodu moraju se čuvati pet godina, isto vrijedi i za porez na imovinu i porez na dohodak. Novčane kazne, električnu energiju, telefonske i kreditne kartice moraju se zadržati najmanje dvije godine, jer ih mogu zatražiti davatelji usluga ako trebate podnijeti zahtjev, zatražiti reviziju ili promijeniti.

Za dokumente o licenci i obveznom osiguranju automobila vrijeme je kraće, najmanje godinu dana. Papire osiguranja, bilo da se radi o životu, automobilu ili kući, oporuka i inventar kuće mogu se obrisati nakon obnove ili nadogradnje.


U slučaju faktura za kupnju velike vrijednosti, računa za elektroniku, ugovora o servisu ili garanciji i dokumenta o automobilu, ispravno je te dokumente čuvati dok se predmeti ne prodaju, poklone ili ne izgube svoju korisnost.

Jedan je prijedlog da se pregleda sve papire na kraju svake godine kako bi se utvrdilo što još vrijedi i što treba ići u otpad. Spremanje nepotrebnih papira zauzima samo prostor i može vas ometati u pregledavanju datoteka.

Nakon svega izdvojenog i organiziranog, pronađite mjesto za držite dokumente kod kuće, To može biti ladica, kut za stol, pregrada za ormar ili upotreba kutija za organiziranje. Važno je ne zanemariti organizaciju, čuvajući papirologiju uvijek u redu i mape na lako dostupnom mjestu kako ne biste gubili vrijeme kada vam je potreban dokument.

Globalna zavera - Napredak (2011) (Siječanj 2022)


  • organizacija
  • 1,230