Kako napraviti šminku za vrat

U vrijeme šminkanja priprema kože zaslužuje posebnu pažnju i treba je dobro obaviti, jer je neophodno ispraviti neke nesavršenosti i izjednačiti ton lica. Međutim, velika greška koju čine žene je brinuti se samo za lice i na kraju to zaboraviti make up vrat.

Vrat privlači veliku pažnju u izgledu jer se tamo pojavljuju prvi znakovi starosti ako regija ne prima svakodnevnu njegu. Malo ljudi shvaća, ali moguće je primijetiti razliku u tonu u usporedbi s kožom vrata s licem šminke. Stoga, osim što znamo nanijeti proizvode na lice, mora se znati kako napraviti šminku za vrat ispravno.


Da biste napravili šminku za vrat, morate paziti da ne unesete previše u količini proizvoda i upadnete u grešku kože različite boje.

Koristeći samo bazu i puder, moguće je učiniti kožu seta koja sadrži područje lica, vrata i vrata izgledati još i puno ljepše.

Izvrstan trik za zrelije žene kojima smetaju neke mrlje ili rani znakovi vremena koji se pojavljuju na vratima.


Preferirajte vodootporne proizvode kako biste spriječili da se šminka otopi tijekom dana ili da se znoji i mrlje svoju odjeću.

Kako da popravim vrat?

Da biste započeli šminkanje vrata, morate održavati područje čistim i nanijeti najprije hidratantnu kremu, što će vam pomoći da što duže popravite šminku. Uz pomoć četkice ili spužve specifične za bazu, nanesite malu količinu baze na vrat, uvijek se krećući gore i dolje dok ne dođete do područja krila. Idi nježno primjenjujući.

Kistom ili specifičnom spužvom završite nanošenjem pudera kako biste postigli baršunasti finiš i kontrolirali svjetlinu. Ako je moguće, tijekom dana dodirnite je da bi koža bila ujednačena.

Na kraju dana obavezno uklonite šminka za vrat s uklanjanjem šminke. Nanesite proizvod pamukom, a zatim dobro operite područje sapunom. Ne zaboravite svakodnevno vlažiti kožu. Ako već imate bore ili druge znakove starenja, na područje vrata i vrata vrijedi nanijeti kreme protiv starenja.

Za prikrivanje dvostruke brade

Šminka služi i kao trik za prikrivanje vrata i dekoltea, poznatog kao dvostruka brada, što je sasvim vidljivo. Jednostavno raširite kompaktni puder ili bazu dvije nijanse više od prirodne boje vaše kože specifičnom četkom samo na vrhu brade i ispod nje, uvijek čineći pokrete klizanjem četke. Uvijek koristite malu količinu proizvoda kako ne bi izgledao umjetno, a zatim četkajte prašak za ton kože kako biste ga dovršili.

Iskompleksirana BLOGERKA (Siječanj 2022)


  • Šminkajte
  • 1,230