Kako prikriti nesavršenosti kože šminkom

Oduvijek je bilo puno sumnje u uporabu šminka za prikrivanje nesavršenosti na licu i ako bi to moglo utjecati na šminku ili imati suprotan učinak od očekivanog. Dobra vijest je da šminka može pomoći transformirati vašu kožu, ostavljajući je da izgleda zdrava i savršena. Danas ćemo naučiti kako napraviti prirodnu šminku koja prikriva manje nesavršenosti, ali i ravnomjeran ton kože? hajde?

Prije šminkanja dobro je zapamtiti da je neophodno koristiti proizvode za čišćenje, toniranje i vlaženje kože. Nema smisla raditi lijepu šminku ako ispod nje postoji loše tretirana i bez venaste kože. Odaberite proizvode s hipoalergenom i bez ulja. Drugi savjet je provjeriti s etiketom proizvoda je li specifičan za vaš tip kože, a može biti suha, normalna, mješovita ili masna. Svakodnevno, i ujutro i noću, nužno je dobro očistiti kožu, a noću ukloniti svu šminku prije spavanja. Hidratacija je također izuzetno važna za borbu protiv starenja.


u korektivna šminkaDajmo prednost prioritetnoj pokrivenosti kože koja bi trebala biti savršena. Moje iskustvo govori da od svih proizvoda za šminkanje, concealer najviše plaši među ženama. Ili neznajući kako to pravilno primijeniti ili neznajući kakvu vrstu pokrivanja nudi.

Vrijedi zapamtiti da postoje tri vrste sredstva za prikrivanje: tekućina, krema i štapić. Razlika između njih je u pokrivenosti koju nudi svaki od njih. Jednostavno je: Što je više tekućeg proizvoda, to je njegova pokrivenost lakša. Ako postoji nesavršenost ili vrlo tamna mrlja, poklopac korektora trebao bi biti teži.

Konzervator je isključivo i isključivo za ispraviti manje nesavršenosti ili omekšati mrlje koje su izolirane. Također vrijedi primijeniti ovaj proizvod u kutu očiju, nosa i usta, gdje je prirodno koža tamnija. Uvijek u malim količinama i laganim potezima, bez povlačenja. Boja korektora može biti svjetlija nijansa kože. Za teške slučajeve od tamni krugovi, odlučite se za korektor koji također radi kao difuzor svjetla? iluminator? Također tretira regiju navodnjavanjem ili proširivanjem krvnih žila i osvjetljavanjem izgleda.


Da biste izjednačili kožu, koristite podlogu preko cijelog lica. Ovaj se proizvod može pronaći i u raznim opcijama kao što je korektor. Da biste potpuno uskladili ton ovog proizvoda s vašim licem, testirajte nanošenjem male količine preko čela dok se ne osuši. Ako postoji razlika u boji, promijenite se! Također obratite posebnu pozornost na pokrete nanošenja baze: poštujte mišićno tkivo lica, pa ga proizvod treba nanositi iznutra prema van, prema gore i vratu prema gore.

Upotrijebite puder za lice za kontrolu svjetline. Ako imate normalnu i suhu kožu, nanesite je samo na T zonu (čelo, nos i brada). Ako imate miješanu i masnu kožu, nanesite puder po cijelom licu. Dok puder za lice kontrolira sjaj, dodirujte prema potrebi jer ne samo da vaš tip kože traži sloj ovog proizvoda, već i vrijeme i koliko želite da šminka traje.

Za kraj savršeno pokrivanje kože, nanesite osvjetljujući proizvod preko nabora ili izraza, tako da imamo optički učinak koji maskira i uklanja te značajke.

Za zrak? na plaži ili zdravo, četkajte puder s efektom žute boje na bokovima nosa, čela i brade i ne zaboravite je nanijeti i na krilo kako biste pojačali ovo područje.

Sretno!

Make up trikovi i saveti: Kako prekriti fleke i nesavršenosti na licu (Siječanj 2022)


  • Šminkajte
  • 1,230