Kako kontrolirati apetit

Ako mislite da biste trebali ili stvarno trebate smanjiti količinu hrane koju nepotrebno ili pretjerano konzumirate, pogledajte naše savjete smanjenje apetita i imati umjerenije prehrambene navike.

1? Žvakajte dobro i polako. Usvajanje ove navike vam treba duže jesti, pa će vaš mozak preraditi osjećaj sitosti i prije nego što završite s obrokom.


2? Nemojte očekivati ​​da ćete previše jesti gladni. Kad provedete puno vremena bez jela i shvatite da ste gladni, prva reakcija je da poželite pojesti nešto brzo i snažno da biste gladovali. Stoga izbjegavajte čekati da postanete jako gladni prije hranjenja.

3? Naučite razlikovati glad i apetit. Dok je glad fizička potreba za jedenjem hrane, apetit je želja za sjećanjem osjećaja sitosti koji obrok pruža.

Apetit se, dakle, može potisnuti osjećajem sitosti; U situaciji kada je osoba stvarno gladna, samo unos hrane može je smanjiti.


4 Ne izlazite na tržnicu ili restoran kada ste vrlo gladni. Prije odlaska na ta mjesta pojedi žele, jogurt ili neko voće da smanji glad. Inače vas može dovesti u iskušenje brza hrana ili kupiti namirnice koje vam čak i nisu potrebne na tržištu samo zato što ste toliko gladni.

5? Izbjegavajte kupovati ono što ne biste trebali jesti. Znate li taj običaj kupnje kolačića samo da biste imali kod kuće? Ovakav stav treba izbjegavati. Znate da ako imate nešto dobro u smočnici, nećete moći odoljeti, pa ni nemojte ih kupovati.

6 Prilagodite prehranu tako da bude ugodna. Dijeta samo s hranom koju mrzite recept je za neuspjeh. Posavjetujte se s dijetetičarom i predložite namirnice u kojima uživate kako bi ih ona zdravstveno uključila u vašu prehranu, tako da se vaša dijetalna rehabilitacija odvija na ugodan i manje bolan način.


7 Jedite nekoliko malih obroka tijekom dana. Da ne biste bili previše gladni, jedite male obroke svaka dva do tri sata. Tako ste uvijek zadovoljni i manje voljni izaći napadajući one dobrote u hladnjaku. No, budite umjereni na ovim malim zalogajima: radije volite zdravu hranu i voće poput puke krekera i jogurta.

8 Budite strpljivi i uporni. Usvojite nove prehrambene navike To nije najlakši zadatak jer toliko uključuje naše emocionalno stanje. Zato ne žurite i ne pokrivajte se previše. Dajte sve od sebe u svoje vrijeme i budite strpljivi prema sebi. Strpljenjem i upornošću možete obnoviti prehranu i voditi zdraviji život.

Slijedite savjete i držite se discipline. Postupno mijenjate svoje navike i tada ćete shvatiti da to dobivate kontrolirajte svoj apetit i on više nije taj koji te kontrolira.

????GLAD???? - kako uticati na nju i kako je staviti pod kontrolu (najbolji saveti) (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230