Kako se brinuti za crnu kožu

Žene s crnim kožama mogu slaviti jer su po prirodi privilegirane. To je zato što crna koža ima više prednosti nego svijetla koža. Počevši s velikom količinom melanina, prirodne kreme za sunčanje koja kožu štiti od sunca i čini kožu otpornijom na učinke starenja. Visoki sadržaj kolagena osigurava veću elastičnost kože i što noge postaju čvršće, teže se pojavljuje užasan celulit. Iako otpornija, crna koža ne zahtijeva svakodnevnu njegu. A vrlo su jednostavne, provjerite.

Svakodnevna njega za crnu kožu

Ujutro napravite duboko čišćenje ispiranjem lica prikladnim sapunom. Zatim nanesite adstrigentno. Što je crna koža pigmentirana, to je veća tendencija mrlja. Stoga je prije odlaska iz kuće prije svega potrebno proći kremu za sunčanje. Po mogućnosti, proizvod bi trebao biti bez ulja kako ne bi povećao ulje za lice i trebao bi biti najmanje SPF 15. Prije spavanja ponovite čišćenje sapunom i adstrigentnim losionom i dopunite hidratantnom kremom. sadrži vitamin C ili hidroksi kiseline.

Da bi koža tijela uvijek bila lijepa, koristite hidratantnu kremu s uljem od grožđa, lješnjaka ili makadamije. Prilikom nanošenja obratite posebnu pozornost na laktove, koljena i stopala koji su često suhi i bjelkasti.

Crna koža i estetski tretmani

Crna koža treba dodatnu njegu kada je u pitanju estetski tretman, jer ako nije pravilno pripremljena prije i nakon svakog postupka, može se oštetiti. Kada je napadnut, ova vrsta kože aktivira melanin i kolagen, povećavajući rizik od stvaranja ožiljaka i tamnih mrlja. Ali to ne znači da se trebamo udaljiti od estetskih tretmana. Postoje više plitkih pilinga i specifičnih laserskih aplikacija koje su mekše i manje prilagođene koži.

Ovog psa su napale četiri zmije, a ono što se desilo nakon toga će vam slomiti srce (Svibanj 2022)


  • koža
  • 1,230