Zdravi začini koje morate jesti

Da bi jela bila ukusnija, nije dovoljno dodati samo sol tijekom pripreme. Poseban dodir hrane je u skladu s začin, koji daju jelima više mirisa i okusa na zdrav način i još uvijek su dobri za zdravlje, jer mnoga od njih imaju korisna svojstva. Upoznajte sada neke Zdravi začini koje morate jesti, naučite kako ih koristiti u kuhinji i danas uživajte u rastućim receptima.

Crvena paprika

Paprike ne cijene svi, ali začinjen okus ove hrane dodaje poseban dodir jelima. Osim toga, kada se konzumira bez pretjerivanja, crvena paprika također može pridonijeti zdravlju.


Glavni blagodati crvene paprike za zdravlje ubrzavaju metabolizam i snižavaju kolesterol. Također vam pomaže da izgubite kilograme.

crvena paprika Može se jesti kao prirodno prilog ili kao prilog u obliku praha za povećanje začina obroka.

đumbir

Začinjeno i aromatično, The đumbir Bogata je kalijem, magnezijem, bakrom i vitaminom B6. Uz to što jelima daje poseban okus, termogena hrana može biti učinkovita protiv glavobolje, simptoma PMS-a, bolova u želucu, ublažava mučninu i borbu protiv proljeva, artritisa i drugih tegoba. Konzumiranje đumbira također može biti učinkovito u borbi protiv raka.


Osim koristi, đumbir u obrocima ili čaju ubrzava metabolizam i razgradnju, pomaže u sagorijevanju masti jer se konzumiranjem tjelesne temperature povećava, prisiljavajući tijelo da troši više energije.

cimet

Svojom aromom, the cimet potiče apetit pružajući zdravstvene koristi. U malim količinama u receptima i čajevima, poboljšava kognitivnu obradu mozga, potiče pamćenje, pažnju, povećava vidnu i motoričku agilnost.

Cimet je također sjajan saveznik za kontrolu šećera u krvi kod dijabetičara. čaj od cimeta Izvrsno je za ublažavanje simptoma prehlade i gripe.


šafran

Iz obitelji đumbira, The šafran Ima blag miris i začinjenu aromu. Biljka se može koristiti u obrocima kao bojanje ili začin. Njegove prednosti su diuretičko, probavno djelovanje te pomaže podići raspoloženje. Kurkuma je također izvor snažnih antioksidanata protiv raka i kardiovaskularnih bolesti.

kurkuma

Također poznat kao kurkuma ili žuti đumbir, The kurkuma Široko se koristi u azijskom kuhanju za bojanje senfa, sira, pića i kiselih namirnica. kurkuma u prahu Može se uključiti i u pripremu umaka, gulaša, riže, peradi i ribe, tjestenine, kruha i rižota. Konzumiranje kurkume učinkovito je za smanjenje upale povezane s artritisom, ima antiseptičko, protuupalno i ljekovito djelovanje, bori se protiv nadutosti i kolika.

peršin

Najčešća začina u brazilskom jelu vrlo je korisna za zdravlje. Potrošnja peršin Sprječava stvaranje ugrušaka koji mogu začepiti žile i uzrokovati moždani udar. U obliku čaja sveto je lijek za protjerivanje bubrežnih kamenaca, kao što je diuretik, razrjeđuje krv, a može se boriti i protiv raka dojke.

ruzmarin

ruzmarin Široko se koristi kao začin za ribu, perad i plodove mora. Biljka služi i za okus umaka i drugih vrsta recepata. Među drugim namjenama indiciran je za borbu protiv migrene, respiratornih infekcija i grla, artritisa, nesanice, pa čak i mamurluka.

Kontraindiciran je osobama s epilepsijom i trudnicama. Prekomjerna konzumacija također može uzrokovati probleme poput gastroenteritisa (infekcija gastrointestinalnog trakta) i nefritisa (upala bubrega). U idealnom slučaju koristite nekoliko količina biljke.

Ideje za brzu i zdravu večeru I Obroci za mršavljenje (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230