Namirnice koje pomažu u ljepoti kose

Održavanje kose uvijek lijepa i svilenkasta nije lako. Pored rutinske posvećenosti čišćenju i vlaženju kose, oni koji imaju zavidne pramenove ne mogu zanemariti ni hranu koju su stavili na tanjur. Loša prehrana može negativno utjecati na zdravlje kose kao i na druge čimbenike poput prevelike kemije, stresa ili zagađenja.

Objašnjenje za to je u formiranju vlasi kose. Uglavnom se sastoje od keratina koji strukturi pramen, i melanina koji je odgovoran za boju. Oboje su bjelančevine, a čine ih aminokiseline, minerali, vitamini i druge komponente.


Stoga, ako prehrana ima nedostatak bilo kojeg hranjivog sastojka koji čini ove bjelančevine, kosa postaje krhka, neprozirnija, lomljivija i ispada.

Da biste preokrenuli ovu situaciju, potrebno je promijeniti jelovnik i uključiti namirnice koje doprinose ljepoti kose. Upoznajte neke od njih sada.

Crveno meso

Pramenovi kose uglavnom su sastavljeni od proteina. Neuspjeh u njima slabe i propadaju. Crveno meso je izvrsno za kosu jer je bogato proteinima i željezom. Osim toga, sadrže vitamine B-kompleksa, koji su neophodni za rast kose.


mlijeko

Glavna hranjiva u mlijeku je kalcij, koji djeluje na naše tijelo kontrolirajući ulazak i izlazak hranjivih tvari iz krvnih žila. Konzumiranje mlijeka održava kalcij u tijelu, olakšavajući prolazak hranjivih sastojaka i omogućavajući im da stignu na njihova odgovarajuća mjesta, poput kose.

uljni hrane

Suha kosa treba stalnu hidrataciju, što mora nadići rezultate koji su vanjski vidljivi. Osim liječenja kremama, prehrana može pomoći vlažiti "iznutra". Za to je savjet da se ulaže u hranu od uljarica, maslinovo ulje i avokado.

Jaje bijelo

Možda ste čuli kako vam je baka rekla da je vlaženje jaja dobro za vašu kosu. I nije razgovor, bila je u pravu. Jaja je bijela bogata albuminom, bjelančevinom koja djeluje na stvaranje i oporavak kutikula kose. Stoga, konzumiranje hrane ili korištenje kao hidratantnog sredstva su dva načina za vraćanje sjaja dosadnoj kosi.

plodovi mora

Plodovi mora kao što su ostrige, školjke i drugi primjeri granata bogati su omega3, masnom kiselinom koja pomaže cirkulaciji. Na taj način krv lakše dolazi do udaljenih mjesta našeg tijela, poput kose. S tim se stimulira rast žica.

KOKOSOVO ulje za negu koze, kose, celokupnog organizma (Svibanj 2022)


  • kosa
  • 1,230