Završite grubu kožu laktova

koljena Oni su područje tijela koje, iako često zanemaruju, također zaslužuje posebnu pozornost. Koža lakta malo se razlikuje od ostalih dijelova ruke, ima deblji sloj koji služi da izdrži trenje koje se javljaju, primjerice, kad se moramo podržati. Ako se ne njeguje pravilno, postaje taman, gust i suh.

U jesen i zimi vlažnost zraka postaje sve niža i time se koža ovog kraja sve više isušuje. Ljeti je problem drugi. Kao i u ovom razdoblju koljena više su izloženi, također su osjetljiviji na trenje.

Za kraj gruba koža laktovaHidratacija je kritična jer vraća vitalnost, mekoću i poboljšava izgled kože. Postoje metode koje se rade na estetskim klinikama, poput pilinga ili pilinga. Ali nedostaje im vremena i novca da uložite u ove tretmane, kućni recepti pomažu puno.

Vrlo je jednostavno hidratizirati laktove kod kuće, samo nekoliko minuta, dva puta tjedno. Pomoću stolne soli i tekućeg sapuna napravite a domaći piling za laktove, Samo pomiješajte sastojke u posudi i nanesite na kožu, čineći uvijek kružne i nježne pokrete. Recept se može koristiti i za piling drugih dijelova tijela poput koljena i pete.

New bionics let us run, climb and dance | Hugh Herr (Kolovoz 2022)


  • koža
  • 1,230