Otklonite štetne prehrambene navike jednom zauvijek

su dobre prehrambene navike Ključno je za održavanje zdravlja i kondicije. Međutim, to ne znači samo jesti dijetu ili imati dijetu punu ograničenja. Male promjene u stavu prema hrani mogu tijekom života biti velike razlike. Rezultat se može osjetiti u ravnoteži, ali i u spremnosti i više energije za suočavanje iz dana u dan.

Jedenje ispred televizora dok vozite, šetate ulicom ili stojite, znači da vjerojatno ne obraćate previše pozornosti na to što i koliko jedete. Još jedna vrlo uobičajena prehrambena navika je provesti dan grickalica.


Ako napravite neku od ove dvije pogreške, riskirate prejedanje. Grickalica između obroka izvrsna je strategija da ne postanete previše gladni u vrijeme obroka. Ali pazite: ne vrijedi grickati grickalice, kolačiće, prženu hranu ili ako završite u slatkišima i sode.

Tajna je u konzumiranju hranjive hrane. Preferirajte voće, žitarice, jogurte, sokove ili bilo koju drugu niskokaloričnu hranu koja se lako unosi. Također, trebate izdvojiti nekoliko minuta za obrok i budite sigurni da ćete dobro žvakati.

Oni koji imaju užurbanu rutinu obično nemaju puno vremena za kuhanje, pa pribjegavaju polugotovoj i smrznutoj hrani. Ako je ovo vaš slučaj, nemojte osjećati krivicu. Ove vrste hrane zapravo mogu biti štetne za zdravlje jer su izvor viška masnoće, šećera, soli i kalorija.


Međutim, ako ne postoji druga opcija, način izbora je biti pametan.

Usporedite oznake. Provjerite podatke na pakiranju kako biste pronašli najzdravije mogućnosti. Preferirajte hranu s više vlakana, manje soli i malo kalorija.

Napokon, još jedan savjet da biste se riješili štetne prehrambene navike Izbjegavati je popuštanje ljutnje, tuge ili frustracije u hrani. Trenutačno vam može biti ugodno, ali rezultat takvog ponašanja može se pojaviti mnogo kasnije, i to u ravnoteži. Ako jedete sve što vas čeka, neće riješiti vaše probleme.

Stoga dobro razmislite prije otvaranja hladnjaka. Prije divljeg napada na sve moguće dobrote, pokušajte s drugom strategijom. Odlazak kući u šetnju, gledanje filma ili razgovor s prijateljem zdravije su mjere.

Alopecia Areata - Liječenje ispadanja kose i ćelavost kod žena (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230