Dijamantni piling: Lijepa, meka bezbojna koža

Meka, sjajna i lijepa koža. Ovo je obećanje dijamantskim pilingom koji toliko oduševljava žene. Postupak koji se provodi u dermatologiji ili na estetskim klinikama ubrzava obnovu kože dermabrazijom, tehnikom struganja koja, premda impresionira na prvi pogled, ne iritira kožu niti uzrokuje bol.

"Uklanjanje gornjeg sloja mrtve kože doprinosi ne samo poboljšanoj cirkulaciji krvi i povećanoj brzini metabolizma u kožnim tkivima, već i stvaranju vezivnih elemenata prisutnih u mladoj koži kao što su kolagen, elastin i hijaluronska kiselina." , objašnjava Luana Meireles, kozmetičarka Ophicina.

U praksi se dijamantski piling sastoji od dubljeg pilinga, koji se obično izvodi na licu, krilu ili rukama. Njegova glavna prednost je pomoć u obnovi strukture kože. "Postupak je indiciran za tretmane protiv akni, sitnih izraza bora, mrlja, progiba i crveno-bijelih strija", kaže Patricia Zaruty, kozmetičarka tvrtke Zerran Brazil Coiffeur.


Razlika kod ostalih vrsta pilinga je u korištenom alatu: dijamantni vrh, koji je mnogo manje invazivan. To je onaj koji dolazi u dodir s kožom, a stručnjaci osiguravaju da ne uzrokuje bol.

• Dijamantni vrh nije neugodan ili neugodan, a jedna od njegovih najvećih prednosti je ne uzrokovati crvenilo ili ljuštenje. Osoba se odmah može vratiti u svakodnevni život, a postupak se može izvesti i u blizini zabava, poput matura i vjenčanja ?, objašnjava Patricia.

Kako se radi dijamantski piling?

Provjerite osnovnu skriptu primjene dijamantskih pilinga u klinikama:


  1. Čišćenje kože: Sredstvo za uklanjanje šminke nanosi se masažama u kružnim pokretima. Proizvod se uklanja vodom i gazom tako da koža dobije tonik za još dublje čišćenje.
  2. piling: Zatim se piling lica nanosi najviše jednu minutu, a zatim se ponovno uklanja vodom i gazom.
  3. piling: Uz potpuno čistu kožu, vrijeme je da se dijamantski vrh ubaci. Postupak traje najviše pet minuta, a osjet na koži lagano se usisava.
  4. opuštanje: Nakon nanošenja, koža dobiva opuštajuću masku, koja služi za umiruvanje. Nakon 20 minuta, proizvod se uklanja vodom i gazom, a kraj je upotreba krema za sunčanje.

Patricia objašnjava da se prvi efekti liječenja osjete odmah nakon prve primjene, ali rezultati postaju očitiji nakon otprilike pet sesija, jednom tjedno ili svaka dva tjedna, ovisno o slučaju.

• Odmah nakon nanošenja koža postaje malo ružičasta i stoga je ne biste trebali iritirati noktima. No postupno mrlje povezane s godinama, sitne crte, bore i pjege postaju sve manje vidljive i mogu čak potpuno nestati.

Dijamantni piling je indiciran za sve tipove kože, ali Patricia smatra neke kontraindikacije: postupak se ne smije izvoditi kada osoba ima neku vrstu upalne kožne bolesti ili akni stupnja II, III i IV.

Drugi važan oprez je da se ne odričete krema za sunčanje na licu i izbjegavate sunce nakon nanošenja. Ljeto nije ograničenje, ali ako imate izbor, odlučite piling tijekom zime, što je najbolje vrijeme za ovu vrstu postupka.

Piling ostavlja kožu vrlo osjetljivom otprilike tjedan dana, čak i piling. Oduprijeti se iskušenju da povučete krzno? i neka se vaše lice prirodno oporavi bez korištenja šminke ili bilo koje druge kozmetike osim krema za sunčanje. Nakon ove najvažnije rane faze kožu normalno hidratizirate.

Hydrafacial tretman dubinskog čišćenja lica (Kolovoz 2021)


  • Akne, strije, koža, bore
  • 1,230