Kutikule: uzeti ili ne uzeti?

Uklonite ili ne uklonite kutikule To je pitanje koje kod žena generira sumnju. Najčešća navika je koristiti kliješta i ukloniti svu onu tanku kožu koja inzistira na rastu oko noktiju i gnjaviti na nanošenju laka za nokte.

Međutim, važno je to znati kožicu Nisu tamo za ništa. Oni imaju funkciju lijepljenja noktiju i štite od bakterija koje uzrokuju bolest. Stoga ih nije preporučljivo uklanjati u svakom trenutku.


Znajući to, mnoge žene mijenjaju svoje navike i sada rade nokte bez potpunog uklanjanja kutikula. To je način kombiniranja ljepote i zdravlja, pa je to postao preferencija.

u uklonite kutikule, koža je izložena kemijskoj penetraciji, kao i bakterijama i virusima koji mogu uzrokovati mikozu, infekcije, pa čak i oštećenje rasta noktiju.

Stoga je idealno ukloniti samo višak, a ostatak gurnuti lopaticom. Jedan savjet je da to radite svaki dan nakon tuširanja, kada su "mekani".

Osim toga, kožicu treba biti dobro hidrirana. Ako su suhi, ne postoji lak za nokte koji može učiniti vaše nokte lijepim. Postoji nekoliko načina za rješavanje ovog problema proizvodi za kutikule, Većina njih ima hranjiva svojstva koja liječe kožu, vlaže i omekšavaju kutikule.

Slijedite savjete i budite ljubomorni.

Le pratiche viticole in uso in Europa contro la Flavescenza Dorata - Maurizio Gily (Siječanj 2022)


  • Ruke i stopala, nokti
  • 1,230