Blagodati žitarica za ljepotu

Prisutni u prehrani ili sastavu kozmetičkih proizvoda, činjenica je da žitarice Oni su zdravi i vrlo hranjivi. Osim toga, oni mogu donijeti nekoliko koristi ljepoti. Jedna od prednosti ovih namirnica je i to što sadrže puno vlakana, izvrsno za zdravlje, a posebno za one na dijeti.

žitarica vlakana osjećaju se sitošću, kontroliraju glad i čine da crijeva funkcioniraju pravim tempom, izbjegavajući nadutost i nelagodu. Već za kožu i kosu žitarice donose učinke koji pomažu da uvijek budu lijepi, hidrirani i izgledaju mlađe. Saznajte sada o svojstvima triju žitarica i kako oni mogu doprinijeti njihovoj ljepoti.


zobena kaša

zobena kaša Bogata je sastojcima kao što su avenska kiselina A i B, pantotenska kiselina, salicilna kiselina, vitamini B1 i B2, beta-glakani i aminokiseline koji su vrlo važni ne samo za kožu već i za kosu.

Te tvari imaju funkciju poticanja proizvodnje kolagena, duboko vlaže i poboljšavaju strukturu žica, osiguravajući njihovu zdravu rast. Proizvodi od zobene kaše Vlaže suhu kožu, ublažavaju suhoću i djeluju protuupalno za nadraženu i osjetljivu kožu.

pšenica

pšenica Ima nekoliko blagodati za tijelo: štiti od kardiovaskularnih bolesti, pomaže u proizvodnji kolagena, bori se protiv anemije i preranog starenja stanica. Još uvijek je sjajan antioksidans, bogat vitaminom E i silicijom.


Žitarica se može naći u sastavu proizvoda za kosu, s funkcijom stvaranja zaštitnog sloja koji spaja kutikule kose, čuvajući njihovu prirodnu vlagu i daje više sjaja.

Na kožu pšenica ima sličan učinak na podizanje jer ispravlja vremenske oznake i bore, posebno u području očiju.

riža

kojinska kiselina je tvar koja se nalazi u riža, Koristi se u sastavu kreme, za izbjeljivanje i pomlađivanje djelovanja kože.

Dobra vijest je da se proizvodi od kojenske kiseline mogu koristiti čak i tijekom ljetnih dana bez oštećenja kože. Riža se također široko koristi u specifičnim kremama za masnu kožu, jer ovaj sastojak ima antiseptičku moć, kontrolira višak masnoće i održava kožu uvijek lijepom i dobro hidratiziranom.

ZNATE LI ŠTA JE DETOKSIKACIJA ORGANIZMA? (Siječanj 2022)


  • tijelo
  • 1,230