Kavitacija: što je, što je za i protiv

Potraga za savršeno strukturiranim tijelom bez celulita i nesavršenosti ono je zbog čega žene vode u operacijske dvorane radi smanjenja lokaliziranih masnoća.

No, na tržištu se pojavljuje nova opcija liječenja koja obećava iste rezultate kao i liposukcija, ali na manje invazivan način: kavitacija.


Kod ove vrste postupka nema potrebe za posjekotinama, hospitalizacijom u klinici i primjenom anestezije. Prema kozmetičarki Mariji Claudia Fernandez, kavitacija je alternativa onima koji se žele riješiti injekcija.

Za razliku od liposukcije, kavitaciju izvodi ultrazvučni uređaj koji može inducirati pojavu sitnih mjehurića u masnom tkivu. "Budući da su membrane masnih stanica vrlo osjetljive, one se razbijaju zbog pritiska liječenja, zbog čega se naš materijal kasnije izlučuje našim tijelom", objašnjava Maria Claudia.

Ovaj postupak je indiciran za žene koje žele smanjiti celulit, a također i masno tkivo bez podvrgavanja operaciji. "Ali važno je upozoriti da žena, bez obzira na odabrani tretman, mora baviti tjelesnim vježbanjem i uravnoteženom prehranom kako bi tretman bio učinkovit", kaže kozmetičarka.


Za Maria Claudia kavitacija je bezbolna i postupak je sasvim siguran. Tko želi učiniti, treba se posavjetovati s liječnikom, obaviti rutinske preglede kako bi se vidjelo je li sve dobro s tijelom. Nakon što se postupak provede, može li se žena vratiti u normalu ?, kaže Maria Claudia Fernandez.

Međutim, kao i sve vrste estetski tretman, trebate se pridržavati kontraindikacija i zatražiti pomoć liječnika. "Za sve postupke koje pacijent radi, preporučuje se pitati stručnjaka za savjet, jer ono što je dobro za jednog možda nije dobro za nekoga drugog", upozorava kozmetičarka.

Stoga, na primjer, trudnice ne mogu provoditi kavitaciju. • Pacijenti s hipertenzijom trebali bi se također smatrati daleko od ove vrste liječenja. Za njih je najbolje učiniti vježbanje pod nadzorom liječnika ?, sugerira Maria.

Ako se izvodi u specijaliziranim klinikama i uz liječnički nadzor, ova vrsta liječenja ima mnogo više koristi nego štete. "Ako se provede odgovorno i, naravno, uz stručni savjet, ova vrsta liječenja može biti učinkovita i sigurna", objašnjava Maria Claudia.

Saveti za zdravlje - Urasli nokat (Siječanj 2022)


  • tijelo
  • 1,230