Ovlaživači za kupku: kako i zašto ih koristiti?

Praktičan način vlaženja kože. Općenito, tako najrazličitije robne marke definiraju hidratantna sredstva za kupanje, nova na beauty tržištu, koja sve više privlače pažnju žena.

Tatiana Jerez, dermatologinja i članica Brazilskog društva za dermatologiju, objašnjava da hidratantna krema za kupanje su kreme ili losioni formulirani s većim količinama ulja, tako da se koriste na vlažnoj koži kada su pore otvorene, što olakšava njihovu apsorpciju. i omogućava trenutni učinak.

Ali jesu li oni stvarno učinkoviti? Mogu li zamijeniti upotrebu uobičajenog hidratantnog sredstva? Jesu li prikladni za sve tipove kože? Sumnje poput ove su česte i navele su mnoge žene da razmisle prije kupovine hidratantne kreme za kupanje.


Dermatologinja Tatiana ističe da su vlaživači za kupke proizvodi sposobni povećati hidrataciju, posebno ako je preporuka nakon upotrebe ne trljati kožu ručnikom. Mogu biti učinkoviti za ljude s normalnom ili blago suhom kožom. Da li bi ljudi s vrlo suhom kožom ili bolestima koje imaju jaku dehidraciju kože (poput atopijskog dermatitisa ili psorijaze) trebali preferirati uobičajena ovlaživača?

Postoji nekoliko marki koje su se kladile na ovu vrstu proizvoda. No bez obzira na izbor, uporaba je ista: koristite za vrijeme tuširanja, nakon pranja kože omiljenim sapunom; zatim isperite.

Tatiana Jerez dodaje da se proizvod može koristiti svakodnevno i odlična je alternativa za "lazirane" ljude jer je njegova primjena brza. "Također je dobra opcija za ljeto, jer proizvod izbjegava onaj osjećaj suhe kože nakon korištenja uobičajene hidratantne kreme", kaže dermatolog.


Neki čak tvrde da je hidratantna krema za kupku vrlo pogodna za zimu. Uostalom, u hladnijim danima u godini nije lako izaći iz kupke i morati nanijeti konvencionalnu hidratantnu kremu po cijelom tijelu prije nego što se obučete!

"Kladio sam se na hidratantne kade za kupku jer ih smatram super praktičnim. Osjećate li sjajno kad izađete iz kupke mirišući i s hidratiziranom kožom, spremni obući pidžamu ili odjeću ?, kaže studentica Bruna Viana, 21 godina.

Julia Diniz, 26, tajnica, kaže da još nije istražila ništa o hidratantnim kremama za kupke, ali na rođendan je dobila poklon od prijatelja. "Dobio sam ga od Natura i ubrzo sam ga počeo koristiti. Jako mi se svidio miris i hidratacija koje nudi koži. Čim završim svoj proizvod, kupit ću od drugih marki da isprobam ?, kaže on.


Što blogeri misle o ovlaživačima za kupanje

Mnogi su blogeri pregledali različita sredstva za vlaženje u kupki. A mišljenja su, naravno, raznolika.

Carol Heinrichs iz Neon Touch-a, na primjer, kupila je Nivein mliječni ovlaživač i odobrila rezultat. Bilo mi je fantastično! Super praktično za one koji ne vole gubiti vrijeme s hidratantnim kremama. Uz to, umirem previše lijen da bih čekao da se osuši itd. Kupio sam za R $ 19,90, ali mislim da je ova cijena od Aerodroma. U supermarketu bi trebao biti jeftiniji ?, objavio je na svom blogu.

Blogerica Lalá Noleto također je testirala proizvod Nivea. Počeo sam ga koristiti i volio sam rezultat. Osim što je mega praktičan, zaista ostavlja kožu dobro hidratiziranom. Lopata i prdna ste hidratizirani. Da ne spominjem kako Nivea proizvodi uvijek imaju lijepu cijenu. Vrijedi li pokušati ?, napisao je na blogu.

Već se Lia Camargo, Just Lia, kladila na hidratantnu kremu za Monange. Vrlo je praktičan, komponente se bolje upijaju ispod mokre kože. I brzo se hidratizira, nema potrebe čekati, a kad izađete i osušite se već primjećuju razlike u dodiru s kožom. Miris je cvijeta vanilije? (?) Mislim da je savršena za ljetnu sezonu u kojoj to ne želimo uvijek? koža. Za one koji žive u toplijem mjestu onda ?! Savršeno jer se upija pod istom vodom, napisao je.

Priscila Paes od Passando rumenila testirala je Nivea hidratantnu kremu za losion Express za normalnu kožu i rekla da joj se sviđa rezultat. „Ova verzija ima tradicionalni miris Nivea proizvoda koji su mi ukusni. Vrlo je dosljedan i ne nestaje kada se raširi po tijelu, možete ga masirati hladnim i osjetiti na koži. Ono što mi se najviše svidjelo je osjećaj hidratacije koji ostavlja, izgleda da ste koristili normalan ovlaživač tijela jer je koža izuzetno meka. Nisam osjećao da se topi tijekom dana, bez problema ga možete koristiti na vrućini. Bez sumnje, jedan od najboljih hidratantnih sredstava za kupanje koje sam ikada koristio. Bio sam obožavatelj Natura hidratantnih krema, ali ova Nivea mi je osvojila srce ?, napisala je na blogu.

5 dobrih ovlaživača za vrijeme kupke

Pogledajte dolje navedenu galeriju za već spomenute ovlaživače i druge opcije koje lako možete pronaći u ljekarnama, kozmetičkim trgovinama, trgovinama ili internetskim trgovinama:

Nivea mlijeko vlaživač za R $ 12,90 na Netfarmi

Nivea losion Express hidratantna krema za kupku za 12,90 dolara na Netfarmi

Monange tuš ovlaživač za 6,99 dolara u Netfarmi

Egeo Boticário kupka za vlaženje za 33,99 dolara u Boticário-u

TodoDia Natura krema za kupanje za 31,80 dolara na Netfarmi

Ako volite osjećaj izlaska? U kadi, s čistom i hidratiziranom kožom, ne možete propustiti hidratantnu kremu za kupanje! Odaberite svoju omiljenu marku ili, ako je potrebno, testirajte najrazličitije proizvode kako biste definirali onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama! Ako je vaša koža suva ili masna, prije nego što se pridržavate proizvoda, konzultirajte dermatologa.

DIY Osvježivač prostora s eteričnim uljima - Naturala.hr (Svibanj 2022)


  • koža
  • 1,230