Jesu li kalorije sve iste?

Dijeta bodova, vaga, sokovi. Postoji toliko mnogo načina da potražite savršeno tijelo da se žene podvrgavaju režimima bez liječničkih savjetovanja i na kraju sa zdravstvenim problemima.

Smanjenje kalorija i konzumiranje određenih vrsta hrane temelj su za kontrolu težine. Ali uostalom, imajući ove stavove zaista pomaže smanjenje kalorija?


Prema stručnjaku za funkcionalnu prehranu Bianca Giuliano, svakom pojedincu su potrebne određene kalorijske vrijednosti koje se razlikuju od osobe do osobe. "Da bismo znali dnevne potrebe za kalorijama koje svaka osoba treba, moramo znati potrebe svakog pojedinca, prema njihovom načinu života i koji su vrlo osobni", kaže on.

Za to se uzima u obzir svakodnevna rutina svakog, kao i neki zahtjevi koji će točno diktirati osobnu potrebu. Razmotrite dob, težinu, visinu, vježbanje, patologiju, npr. Kataboličku bolest koja troši više energije ili pretilost koja troši manje na cjelinu. upalni proces bolesti ?, komentira Bianca.

Kalorija je količina energije koja je tijelu potrebna za obavljanje svih dnevnih aktivnosti. "Kalorija je količina energije koja je potrebna za podizanje 1 stupnja na temperaturu od 1 litre vode, tj. To je energija koja tijelu treba kako bi pravilno funkcionirala i vježbala proces disanja, razmišljanja itd.", Objašnjava Bianca.


Stoga treba uzeti u obzir ozbiljnost i potrebu potražiti liječnika za bilo koju dijetu, kao što je to potrebno uzeti u obzir dnevna potreba za kalorijamai kakvu hranu biste trebali konzumirati da bi održali svoje zdravlje i funkcioniranje tijela.

Nutricionista upozorava da, osim kalorija koje vašem tijelu trebaju, nema smisla konzumirati ih u hrani koja ne nudi podršku i kvalitetu života. "Kalorija nam je važna kako bismo mogli svakodnevno obavljati svakodnevne rutine s dispozicijom. Međutim, važno je napomenuti da svaka hrana, osim količine kalorija, mora sadržavati i hranjive tvari važne za zdravo funkcioniranje tijela", kaže on.

Potrošnja previše pržene hrane također bi trebala biti potpuno kriva, jer su vrlo kalorične i pretvaraju se u masnoće u tijelu. Povezano s fizičkom neaktivnošću, uzrokuje debljanje.

Stručnjaci preporučuju praksu neke vrste vježbanja koja će pomoći funkcioniranju tijela i sagorjevanju lokaliziranih masti. Osim uravnotežene prehrane i medicinskog praćenja, što će rezultirati zdravim tijelom i velikom kvalitetom života.

Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary (2008) (Siječanj 2022)


  • hrana
  • 1,230